Hopp til hovedinnholdet

Hun påpeker at jeg gjør feil, og det gjør noe med lysten min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! På fritida mi tar jeg sangtimer hos en sangpedagog. Hun er egentlig veldig snill og grei, men påpeker hele tiden alt jeg gjør feil... Jeg får ofte lyst til å gråte på sangtimene fordi jeg prøver og prøver å gjøre det riktig, men av og til får jeg det bare ikke til!! Jeg er nemlig en slik person som blir kjempefrustrert når jeg ikke får noe til, tror kanskje jeg har det "flinkpike-syndromet" og det er søren meg ikke lett å bli kvitt!! Det sier seg selv at det er veldig lite gøy å ta sangtimer når det er sånn, og jeg gruer meg egentlig litt til hver uke, når sangtimen min er... Jeg skal slutte på sang etter jul, fordi det ikke gir meg noe positivt lengre. I dag sa f.eks hun sangpedagogen: "Syng som du snakker!!" Og jeg prøvde, men fikk det ikke helt til... Og fikk selvfølgelig lyst til å sette meg ned å grine!! Hvordan kan jeg endre tankesettet mitt? (Og hva betyr det egentlig å synge som man snakker?)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi jakter jo alltid på ros, og det er litt frustrerende når det blir lite av det.  -Den viktigste rosen, er jo faktisk den man gir seg selv.  -Har du tenkt på det?  Det å bli god til å si til seg selv at "der gjorde jeg en bra innsats" eller "der fikk jeg til noe av deg jeg øvde på" osv, er veldig viktig å lære seg.  Det er også lurt å prøve å tenke litt annerledes om tilbakemeldingene fra hun sangpedagogen.  I stedet for å tenke på dem som negativ kritikk, minne deg selv på at hun hjelper deg å holde fokus på det som er ditt utviklingspotensiale.  Hun vil deg vel og vil at du skal bli bedre.  -Dere har med andre ord samme mål! 


Hvis du er fortvilet når du er der, så vis det i stedet for å holde igjen.  Gråt og fortvilelse som holdes igjen, påvirker jo stemmen og ytelsen mye.  Hun er den nærmeste til å hjelpe deg.  Si ifra til henne om at du strever med å ikke føle du gjør det bra nok, og at du trenger litt tydelig ros når du får det til, eller på annen måte hjelp så du yter ditt beste. 

Vær åpen om dette, så vil det gå bedre.  Jobb samtidig med å tenke litt annerledes og gi deg selv gode tilbakemeldinger og aksept for at du gjør det du gjør bra nok. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid