Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hva jeg skal snakke om med gutter.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er ganske mye alene etter skolen og i helgene og sånt. det er litt kjipt. men når jeg går hjem med feks. en gutt, så blir det bare klein stillhet og jeg vet ikke hva jeg kan snakke om. Ikke kom med forslag om snakk om hobbyene eller noe han liker, det er vanskelig. det er også derfor jeg ikke tør å be med gutter hjem, jeg er livredd for å at det blir klein stillhet, og at de ikke synes det er gøy. Det er mye lettere med jenter av en grunn, men også vanskelig der. hva skal jeg gjør? Det er vanskelig å snakke om noe de liker. En gutt jeg noen ganger går sammen med alene hjem går i parrallelklassen min, han gikk på en annen skole før, men nå går vi på sammen ungdomsskole. Han er drit kjekk og jeg er redd for å dumme meg ut foran han. jeg er liksom en A4 person.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det ikke alltid er så lett å vite hva du skal snakke om med gutter og andre som du ikke kjenner så godt. Og det kan nok hende at guttene du prater med også er litt usikre på hva de skal si, sånn at det fort bli litt klein stillhet. Jeg tror det kan være lurt for deg å tenke at det viktigste ikke er at du må si de riktige tingene, men heller tenke at det skal være en hyggelig prat. 


Det å stille spørsmål til den du prater med er en god måte å starte samtalen på. Og da kan faktisk det å spørre om hobbyer og interesser være bra fordi det får den du snakker med til å åpne seg litt. Men det kan også være spørsmål om skole, ferie, musikk, film, nyheter osv. 

Jeg legger ved et par artikler jeg tror kan være nyttige for deg. 

Husk at gutter og andre sikkert synes det er veldig hyggelig at du snakker med dem. Så ta mot til deg å snakk med han du liker. Og det vil jo bli enklere og enklere jo bedre kjent dere blir.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid