Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli enda flinkere på gitar.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har spilt gitar i fire år og er veldig flink. Jeg føler at jeg er blitt veldig lei av å spille gitar. Jeg interesserer meg ikke for det lenger. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forsette å spille gitar. Jeg har veldig lyst å bli enda bedre å spille. Er det noe jeg kan gjøre for å oppmuntre meg selv? vær så snill å hjelp.... MVH Ukjent

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du får dreis på gitarspillinga! Det fine med gitar er at det er et instrument man aldri blir ferdig utlært på - det er ubegrenset med muligheter, og det finnes et vell av teknikker og stilarter man kan lære seg. Mitt beste tips er å lytte til og se på andre gitarister, og prøve å kopiere det du liker. Det er hele tiden ting å strekke seg etter, selv om det ikke er noe mål å spille fortest mulig.

Det er også veldig lurt å spille sammen med andre - enten som duo eller i et band. Det vil du lære mye av - og du kan sikkert lære bort mye også.

Spiller du elektrisk gitar er det jo også mange muligheter til å leke seg med effektpedaler og ulike typer forsterkere, eller så kan du prøve deg på andre strengeinstrumenter som krever litt andre teknikker og som har andre stemminger, f.eks. mandolin, banjo osv.

På YouTube finner du dessuten masse videoklipp der andre lærer bort sine teknikker, og søker du på nettet finner du også noter/tabs til "alle" låter. Er det en låt du gjerne vil lærer deg, finner du den nesten garantert på YouTube eller en eller annen tabulator-tjeneste.

Som du skjønner, er det nok av muligheter til å utvikle seg som gitarist, så rock on!    |m|

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid