Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lage en sang?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om hvordan jeg kan lage en sang. Jeg prøver og komme på noe men jeg får ikke det til og passe in i sangen. hva skal jeg gjøre for og begynne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen oppskrift på hvordan man lager en sang, men det er flere måter å begynne på. Noen liker å ha teksten klar, og så prøve å finne en melodi og akkorder som passer. Andre snur på det, og starter med melodien først. Det viktige er at du skrevet ned noen ideer, slik at du kan jobbe videre med sangen og finpusse den.

Noen klarer å skrive en sang på kort tid, og lar den ligge. Andre jobber med den i lang tid, og endrer på ting stadig vekk. Du får finne din måte å jobbe på.

Hør på andres musikk og les tekstene deres. La deg inspirere av det til å komme igang. Inspirasjon kan du finne over alt: i avisen, på tv, på skolen, sammen med venner, når du er trist, når du er glad osv. Får du en idé, selv om det bare er én linje, skriv det ned! Så kan du samle alle disse ideene og bygge de ut til en eller flere låter etterhvert.

Når det gjelder musikken, er det en fordel å spille et instrument. Men uansett bør du ta opp melodieideene dine, og da kan du bruke en mobil eller PC. Det er ikke så viktig med lydkvaliteten i første omgang, i og med at dette bare skal være en "huskelapp" så du ikke glemmer ideen din.

Står du helt fast, kan det også være lurt å prøve å skrive en sang sammen med noen du kjenner. 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
marte
0
05.05.2018 09:39:41
Hvordan bli god i turn✨

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid