Hopp til hovedinnholdet

Har symptomer på beinhinnebetennelse, men tør ikke si det til noen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trener 5-7 ganger i uken og jeg trener en veldig hard idrett for bena. Jeg mistenker at jeg har fått beinhinnebetennelse fordi jeg har svært mange av syptomene. Problemet er bare at jeg hverken tør å si det til mamma eller treneren min. Hvis jeg sier det er jeg redd for at jeg må slutte. Forrige gang når jeg hadde tråkket over måtte jeg nesten slutte. Plagene begynner å gjøre så vondt at jeg ikke en gang klarer å gå. Så det jeg lurte på er: hvor lenge varer smertene? Kan det gå over av seg selv? Og kan det påvirke meg i voksenalder at jeg ikke slutter når det gjør vondt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Hvis man trener mye og driver med trening som belaster bein og legger med støt som for eksemple løping, hopping osv er man utsatt for beinhinnebetennelse. Men det er veldig dumt av deg å ikke si det til noen! Sånn du beskriver det virker det jo som det bare blir værre og værre. Det er absolutt ikke sikkert at du behøver å slutte med idretten din, men du bør nok ta en liten pause hvor du trener alternativt og kun er med på noen treninger slik at leggen får tid på seg til å bli bra. 

Noen er mer utsatte for beinhinnebetennesle på grunn av fotstillingen de har, og det kan være lurt at du får undersøkt dette. Noen ganger kan man få såler i skoene som kan hjelpe mot beinhinnebetennelsen. Det er også viktig at man bruker gode sko med støtte og demping hele dagen. Unngå tøysko med tynn såle som f. eks converse.

Jeg anbefaler deg å snakke med moren din og treneren din om dette. Ta også kontakt med en fysioterapeut slik at du får en god undersøkelse av beina dine og behandling som kan gjøre deg fortere frisk.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid