Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor drikker vennen min på skolen? Hvem kan jeg fortelle det til?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hvorfor drikker vennen min på skolen? hvem kan jeg fortelle henne det, jeg synes det er ubehagelig. foreldrene vet ingenting om at hun drikker. jeg ønsker egentlig at foreldrene hennes er litt oppdatert jeg bryr meg veldig mye om henne og jeg er beskymret. hun er også mye syk noe jeg tror er pga psyken hennes. Jeg vet ikke helt hvor jeg har henne nå, av og til er hun intrisert i meg andre ganger ignorerer hun meg. derfor lurer jeg på om jeg ødelegger vennskapet om jeg sier det til foreldrene hennes. jeg ønsker ikke å miste henne eller at hun skal bære nag til meg. men samtidig vil jeg hennes beste og hun HAR ET PROBLEM selv om hun ikke inrømmer det. hvem bør jeg si det til og hva bør jeg gjøre har flere ganger snakket til henne om det. jeg prøver å forklare henne det, men hun bortforklarer alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke lett for oss å svare på hvorfor din venninne drikker på skolen. Du er bekymret for henne og du har snakket med henne flere ganger, men hun bortforklarer alt slik du opplever det. 

Du sliter med å forstå forholdet du har til din venn. Kanskje du kan snakke med noen voksne om dette. På skolen din er det en helsesøster, hun har taushetsplikt, så du kan trygt rådføre deg med henne. Hvis det er en Helsestasjon for ungdom der du bor, kan de også være greie å snakke med.

Å snakke med foreldrene hennes kan også være en løsning. Du er jo ganske sikker på at hun har problemer blant annet med alkohol. Du må i så fall ta sjansen på at vennskapet holder og at hun forstår at du bare vil hennes beste. 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid