Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på hund, men får det aldri..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kjempe lyst på hund!!!men jeg får det aldri!!!! Jeg er så lei meg hver dag !! Svar meg på hva jeg ska gjøre?? 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Du skriver ikke noe om hvorfor du aldri kommer til å få hund, men jeg regner med at det kanskje er foreldrene dine som sier nei. 

Har de i så fall gitt deg noen begrunnelse for hvorfor de sier nei? Mange foreldre er skeptiske til å gi barna kjæledyr fordi det følger et enormt ansvar med det, som ikke alle er helt klar over. 

For eksempel tenker de ofte på om barna klarer å gå tur med hunden flere ganger om dagen, selv når regnet bøtter ned eller snøen laver ned? Også når man må opp grytidlig om morgenen i 20 minusgrader? Og hva når vennene dine skal treffes rett etter skolen, men du ikke kan være med fordi du må hjem og lufte hunden? Eller hva når du skal på ferie? 

Et annen veldig viktig ting å tenke på, er hva som skjer med hunden når du etter hvert flytter hjemmefra for å studere for eksempel? Det er ikke lett å ha med seg en hund på flyttelasset til en studenthybel eller lignende, og du må regne med at hunden lever i mange år. 

Et siste poeng er jo at det kan være ganske så dyrt å ha en hund. Man må jo ha både mat og utstyr - bånd, bur, matskåler, tepper osv. I tillegg kommer det jo ofte noen veterinærregninger som kan være på flere tusen kroner i løpet av langt liv.

Du bør tenke igjennom alle slike ting før du prøver å prate med foreldrene dine igjen, og ha gode argumenter hvis de tar opp noe av dette. Vis at du har tenkt igjennom dette, og kom med forslag til løsninger. Kanskje kan du gå turer med naboens hund eller lignende for å vise at du mener alvor? Og kanskje kan du spare opp litt penger, slik at du også kan bidra til eventuelle utgifter? Alle slike ting er med på å vise foreldrene dine at du tar ansvar.

Jeg legger ved en artikkel under svaret som kanskje kan være nyttig for deg, og ønsker deg lykke til med å prate med foreldrene dine!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid