Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha en hund.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg føler at det ikke det er verdt og leve mere!!!! Jeg har alltid ønsket meg hund men mamma sier det er for mye ansvar!!!! Jeg er 13 år og skal aldri få det!!!! Hva er vitsen med livet tenker jeg? Jeg vil bare dø vær så snill og svar meg! Hilsen en halv dø jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Så fint at du skriver til oss.
Jeg kan forstå at du er lei deg for at du ikke får en hund. Imidlertid er det trist at du tenker at livet ikke er verdt å leve lenger fordi du ikke får hund.

Mammaen din har sagt at dere ikke kan skaffe hund fordi det er mye ansvar. Hun har rett i at det å ha hund er mye ansvar, og mye arbeid. Det er også slik at det er en del ting man kanskje ikke tenker på med det å ha hund før man får den. Det koster ganske mye hvert år å ha hund. Den skal ha spesiell mat, den skal ha vaksiner, og hvis den blir syk koster det mye penger hver gang den skal til dyrlegen. Hvis familien reiser til utlandet må kanskje hunden være i kennel, og det er kostbart.

Hver dag må man gå tur med hunden, og ikke bare en tur, men opptil 3-4 turer kan noen hunder ha behov for.

Nå tenker du kanskje at dette er jo bare negativt. Det er selvsagt mye positivt med det å ha hund også. En hund gir mye glede, man får mosjon, og man har mye selskap i en hund.

Det kan hende at mamma sier nei fordi hun har tenker at hun ender opp med å ha ansvaret, gå tur, og det blir jo foreldrene dine som må betale alle utgiftene.

Det trenger ikke bli slik at du aldri får hund, men du må kanskje vente til du flytter for deg selv, og tjener penger selv.

Det kunne være en ide å se om det er en hund i nærheten av der du bor, som du kunne få lov  til å passe litt. Da får du jo sett litt av hva det innebærer å ha en hund. Den hunden vil i så fall være heldig som får en slik hundevenn som deg!

Du skriver at du bare vil dø. Det er jo veldig alvorlig, og jeg håper at det jeg har skrevet her kan få deg til å tenke at livet ikke er slutt fordi du ikke får hund nå. I en periode i livet må du kanskje låne noen hunder, men det er utrolig mye hygge i det også.

Kanskje du kan gå og snakke litt med helsesøsteren på skolen der du går om hvordan du har det. Det hjelper å snakke med noen når man har det vanskelig.

Lykke til.

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid