Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å ha 5 venner på trinnet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg elsker hester! I klassen har jeg en venninnne (11jenter tilsaman i klassen) også har jeg 4 venner på resten av trinnet. Jeg og den 'gamle' bestevennen min "slo opp" pga vi var forskjellige. Hun begynte plutselig å sminke seg, være med gutter, ljuge, baksnakke også var jeg misunnelig på henne og hun på meg. Nå har jeg to nye bestevenner som har vært bff i et år nå. Vi er kristne, og ikke pyntete, hestegale osv. Når det ble snakk om at bff'ene mine skulle få noen ting ble jeg aldri misunnelig. Jeg føler jeg kanskje har litt få venner... Er det vanlig å kun ha 5 venner på trinnet (60stk)? Jeg er annerledes enn andre i og med at jeg ikke er dollete og guttegal, men ser ikke no galt i det. I tillegg så lurer jeg på om dere har forslag til sommerjobber? Jeg elsker hester og dyr, og vil gjerne utvikle meg mer innenfor ridning så sluttet på mine tre andre aktiviteter. Jeg vil tjene penger til å bruke på ridining for å utvikle meg mer. Plis svar mine 2 spørsmål og gi råd! :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er aldeles ikke noe galt i å ikke være dollete og guttegal :-) Det er heller ikke noe galt med å ha fem venner på trinnet. Hvis disse vennene er gode og du føler at du ikke trenger fler, så er dette flott. Hvis du vil blir kjent med flere så er det bare å være seg selv, og være hyggelig. For å få gode venner er det beste utgangspunktet å være en god venn selv, og første bud og det beste rådet er nok å være HYGGELIG. Noen kan være veldig sjenerte eller føle seg utrygge (gjelder nok ganske mange) og da kan det gjøre at man ikke tør å ta kontakt, trekker seg unna, eller tøffer seg og viser frem en side av seg selv som ikke er helt ekte i starten. Men uansett må man tørre å prøve å ta kontakt og/eller åpne for kontakt. 

Når det kommer til sommerjobb, så er mye avhengig av deg og hvor mye du legger i å finne deg sommerjobb. Det viktigste er at du bruker nettverket ditt, går ut og spør om jobb og sjekker utlysninger i lokalavisen, på nettet og oppslag i lokalområdet :-) Det står mer om hvordan man kan skaffe seg sommerjobb i en av lenkene under.

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid