Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli skuespiller?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg heter simon og er 13 år:-) og har sinnsykt lyst til å bli skuespiller! lurer på om dere kan nevne noen nettsider som kan hjelpe meg til å bli skuespiller:-)PLISS

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Det er som du kanskje vet ikke noen enkel vei til å bli profesjonell skuespiller. Det som derimot er fint, er at stort sett alle som vil det kan drive med for eksempel amatørteater eller prøve seg på ulike auditions. 

Jeg vil derfor anbefale deg å sjekke opp hvilke muligheter som finnes der du bor. Finnes det noe amatørteater? Eventuelt en kulturskole? Å være med på slike ting gir masse verdifull erfaring som er bra å ta med seg på veien videre også.

I tillegg til dette går det også an å følge med på for eksempel NRK Super sine nettsider, for å se om de søker skuespillere til ulike roller. Det er nok ikke så ofte, men innimellom har de åpne auditions hvor alle som vil kan møte opp. 

Snakk også gjerne med foreldrene dine om denne lidenskapen din. I og med at du er under 18 år, så må du ha foreldrene dine sin tillatelse til å være med på eventuelle auditions. De kan helt sikkert også hjelpe deg med å finne auditions som kan være aktuelle.

Jeg legger ved en artikkel til deg og ønsker deg lykke til! :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid