Hopp til hovedinnholdet

Redd for å bli forlatt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg tror jeg har depresjon. Jeg har mange venner og fin familie men jeg føler meg lei meg hele tiden. Jeg smiler og later som jeg er glad på skolen. Men egentlig har jeg bare lyst å legge meg ned å gråte. Føler jeg ikke har noen som forstår meg. Selv om jeg er med venner føler jeg meg gankse ensom. Jeg har ikke mye ork til å være med venner, jeg har dårlig konsentrasjon, og har en del ganger hatt lyst å bare bli i sengen resten av livet. Bare ligge der, ingen som kan skade meg der. Jeg har ikke noe god selvtilit, føler meg ofte ikke god nok. Og er ofte redd for at folk skal forlate meg.

 

Svar
Hei

Jente 15 år,

Takk for brev. Flott at du tar kontakt når du har det vondt. For å begynne fra slutten. Du skriver at du ikke føler deg god nok, har dårlig selvtillit og er redd for å bli forlatt. Å gå rundt å ha slike negative tanker tærer på humøret og er en energityv. Vi skjønner veldig godt at du blir sliten og ukonsentrert av å ha det sånn. Vi får brev fra mange ungdommer som er på din alder og som beskriver de samme følelsene. De skriver at de opplever seg selv som sårbare.

Du er i en periode hvor du går fra å være barn til å bli voksen. Nye krav om å være selvstendig både hjemme og på skolen kan oppleves som overveldende. Da kan man få lyst til å legge seg ned å dra dyna over seg. Vår erfaring er at å snakke emd noen som forstår hjelper. Har du noen du tror du kan snakke med om dette. Det kan være noen i familien, en slektning, en venn utenfor familien. Du kan også bruke helsesøster på skolen. Det viktige er at du deler dine bekymringer med noen. Håper at dette hjalp litt
Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid