Hopp til hovedinnholdet

Får ikke gå på skoleball

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei keg er en muslimsk jente, mamma lot meg ikke gå på ballet i 8 klasset og jeg er så redd for at hun ikke lar meg dra i 9 eller 10 10 er det vintigste for meg forfi da er det sisite året mitt og hvis jeg ikke får dra da kommer jeg bare til å ta selvmord! Mamma sier at hun ikke syns at jeg bør dra eller hun slår meg hvis jeg spør henne hun tenker bare på seg selv og ryktene som kommer til å spre seg at jeg kommer til å dra på ballet, det er veldig hardt for meg jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at at du skriver til oss og spør om råd! Jeg skjønner at du synes dette er en vanskelig situasjon og at du veldig gjerne ønsker å dra på ball! Det forstår jeg veldig godt!

Men så forstår jeg det sånn at mamma'n din ikke syns du bør dra, og at hun er redd for at det kommer til å spres rykter hvis du drar på ballet. Siden jeg ikke kjenner mamma'n din, vet jeg ikke helt hva hun er redd for og hvilke rykter hun er redd for. Men du skal vite at du ikke er alene om å ha det sånn! Jeg har kontakt med mange ungdom som sier mye av det samme som deg. Jeg skulle ønske at for eks læreren din eller noen andre fra skolen kunne snakket med mamma´n din om dette og forklart mamma at de fleste vennene dine sikkert kommer til å gå på ballet og at det helt sikkert er voksne som skal være tilstede og passe på.

Jeg synes det er veldig fint at du har prøvd å snakke med mamma om dette. Men det jeg ikke liker, er det du skriver om at hun slår deg hvis du spør. Det er ikke lov a slå eller true barn i Norge.

Jeg tenker at det er viktig at du finner noen voksne som du stoler på (som for eks læreren din, rådgiver eller helsesøster) som du kan snakke med om dette! 

Hvis du synes at det er vanskelig å snakke med noen voksne på skolen, kan du også ringe alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er en helt anonym og gratis telefon for barn og unge. De kan også gi deg gode råd!

Jeg ønsker deg lykke til og håper du får gå på ball!

 

 

 

 

 

Hilsen minoritetsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid