Hopp til hovedinnholdet

Finne spillejobber til bandet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spiller i et band. Jeg og bandet mitt har bare spilt i noen måneder. Vi har opptrådt 6 ganger. På småting som et skoleball, konsert på fritidsklubber og et arrangement som kalles barnas dag. Det største vi har vært med på er ungdommens kulturmønstring. Nå har vi ingenting å jobbe frem til. Vi trenger noe å se frem til. Vi trenger noe som kan motivere oss til å øve effektivt, til å gjøre så godt vi kan. Noe som kan få oss til å lære noe nytt. Vi vil spille på arrangement som er større enn en liten konsert på en fritidsklubb. Meeen det er vanskelig å finne noe. Jeg har prøvd å søke på google. Jeg prøver å finne ut om det er noen arrangementer vi kan være med på. Bortsett fra UKM. Hvor finne jeg ut av slike ting. Vi vil være med på noe stort. Vi bor i Trondheim. Vet dere om som skal skje her i Trondheim etter sommeren? Hvor finner jeg ut av sånt? Takker for svaret på forhånd...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er alltid bra å ha en gulrot å spille mot, men det trenger ikke bare være en konsert. Hva med å arrangere og lære dere nye låter? Eller hva med å lage noen gode demoer - enten i øvingslokalet eller booke tid i et billig lydstudio. Det er også lurt å komme inn i et bandmiljø - der får dere oversikt over konserter som skal holdes og steder man kan spille. Hvis dere lager en demo med noen låter, kan dere gå rundt på spillesteder og spørre om de trenger band/oppvarmingsband eller kjenner til et arrangement/sted dere kan være med på. Da er det lurt å ha et presseskriv med der dere skriver kort om dere selv og presenterer musikken deres.

Hva med avslutninger på skole o.l.? Da kan dere tilby dere å spille. Kanskje har dere en musikklærer på skolen som kan tipse dere om hvor dere kan spille?

Det høres i alle fall ut som dere er godt igang, med seks konserter allerede. Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid