Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil ikkje ha hund fordi den hunden vi har nå tissar på gulvet når vi ikkje er heime

Jente 16 år
 

Spørsmål

Mamma vil ikkje ha hund fordi den hunden vi har nå tissar på gulvet når vi ikkje er heime. men denne hunden er 17 år gammal og heile livet sitt nesten har han budd i Oslo. da pleide det altid å vere nokon heime med han slik at han kunne gå ut når han ville. Mamma meiner at når den hunden tissar inne så vil den neste også gjøre det. Kva kan eg si til mamma for at ho si ja til den neste hunden vi har. fordi det går ann å trene opp den neste hunden vår til å ikkje vere så avhengig av folk. og at han berre får gå på do før og etter skole og jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at moren din ikke vil ha hund fordi den hunden vi har nå tisser på gulvet når dere ikke er hjemme. Du ønsker deg veldig en hund og trenger argumenter for å overbevise moren din.

Der vanskelig for oss å gi deg argumenter for et så stort ansvar det er å ha en egen hund. Det er en sak som du og moren din må diskutere sammen. Men en måte å gjøre det på, er å forberede seg på en slik prat. Du kan skrive opp en liste over positive og negative sider ved å få en ny hund, og hvordan de negative sidene eventuelt kan løses.

Husk at du er i en alder hvor du sannsynligvis vil begynne å bruke mer tid utenfor huset, og at ansvaret for en hun kan gå på bekostning av venne/kjæreste- eller annen fritid. En hun kan leve i opptil 17-18 år, og da er nok du forlengst flyttet ut, dette bør dere også ha med i vurderingen.

Legger ved en artikkel som sier litt om hvordan man kan snakke med 'vanskelige' foreldre, men det artikkelen er best på, er å gi tips til hvordan du kan forberede deg og moren din på en prat der dere snakker om dette på en grundig måte.

Ønsker dere lykke til med praten og med avgjørelsen.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid