Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli skuespiller, men det finnes ingen tilbud der jeg bor.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål til dere: Jeg har veldig lyst til å bli skuespiller og har sett på sone nettsider dere har foreslott, men nesten alt skjer i Oslo, og jeg bor i Møre og Romsdal. Hva skal Jeg gjøre for å komme meg på noen audition? Jeg kan ikke bare flytte, og jeg tror ikke jeg kan bo i Oslo i noen månder heller, jeg kjenner ingen der! Og ingen av foreldre mine eller broren min vil flytte eller noe lignende... Hva skal jeg gjøre? Så har jeg veldig lyst til å gå på skuespiller-kurs eller hva nå enn det heter men det nermeste jeg vet om er 1 og 1/2 time unna. Hva kan jeg gjøre? Så har jeg veldig lyst til å bli flinkere til å tegne, men det er ingen tegnekurs i nærheten av der jeg bor eller noe lignende :( Hvordan kan jeg bli flinkere til å tegne? Hilsen meg. Takk for hjelpen! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Så fint å høre at du har drømmer og ambisjoner allerede i så ung alder om hva du vil bli.

Du har helt rett i at de fleste byråene som holder audition til film og lignende holder til i de større byene, som Oslo og Bergen. Men er det skuespiller du vil bli er det ikke dermed sagt at du i en alder av 13 år har utelukket alt annet enn film og TV! Rundt omkring i hele landet finnes det forskjellige kulturtilbud som tilbyr kurs i både teater og tegning, samt mange flere kunstrelaterte tilbud.

Riktignok er ikke slike kurs representert i alle kommunene i Norge, og da kanskje ikke din i og med at du forteller at det nærmeste du vet om ligger et stykke unna. Da vil jeg råde deg til å sjekke opp om det likevel kan finnes noe i ditt nærområde. Spør foreldre, lærere eller venner. Kanskje de vet om noe lokalt som du kan gå på? Hvis du likevel ikke finner noe syne jeg at du skal sjekke litt rundt på nettet etter sommerkurs innen teater- og skuespillerfag, for det finnes det masse av. Kanskje et slikt sommerkurs kunne være et spennende alternativ til vanlig ferie, der du også møter andre med samme interesser som deg?

Når du etter hvert skal velge linje på videregående skole går det også an å velge Musikk, Dans og Drama (med hovedvekt på drama). Her vil du få jevnlige timer med teaterrelaterte fag med lærere som kan mye om teater. Hvis du går en sånn type linje vil du nok etter hvert finne ut av om det å bli skuespiller er noe for deg eller ikke.

Jeg håper du finner ut at det finnes kursmuligheter i nærheten av der du bor, men hvis ikke må du passe på at du ikke gir opp drømmen din. Se etter sommerkurs og spør om råd fra de rundt deg. Som sagt er du også veldig ung, så når du blir litt eldre kan det være at du selv flytter til Oslo og melder deg på flere tilbud der!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid