Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre på fritiden?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hva jeg skal finne på som fritidsaktivitet?! Jeg har ikke drevet med noe på nesten et år! Men det er bare det at jeg vet ikke hva jeg vil gjøre?! Det er også litt vanskelig å finne noe på grunn av at jeg har en funksjonsnedsettelse ( er ikke "hardt" rammet, men..) det vil si at jeg er ikke så flink eller så interessert i sport. Mamma og pappa blir bare mer og mer frustrert over meg, og jeg er ikke så flink til å være med vennene mine heller ( på fritiden ) fordi vi har ikke samme interesser i det hele tatt! Jeg bor også på bygda - altså mindre å finne på :( Jeg vet ikke hva jeg skal finne på?! Mamma og pappa blir bare mer og mer frustrert og jeg får egt bare lyst til å grine! Det er jo ikke det at jeg ikke har lyst å gjøre noe, men jeg vet IKKE hva?! Takk på forhånd, gutt 15 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det første jeg ville gjort er å søke opp hva slags tilbud som er i nærheten av der du bor :-) Selv om du bor på bygda, så kan det være noen tilbud som du ikke visste om. Kanskje du også kan spørre noen du kjenner elleroppsøke noen andre, som kanskje kan gi deg noen tips på hva du kan gjøre :-) Hvis du synes det er vanskelig å finne  noe du liker, så ville jeg prøvd det som du synes virker mest interessant! Du kan jo også prøve å snakke med foreldrene dine. De vil sikkert mer enn gjerne hjelpe deg med å finne noe du liker og hjelpe deg med å komme i gang med det :-)

Det er ting du kan prøve også som ikke er organiserte fritidsaktiviteter. Å spille gitar er et eksempel på noe du kan gjøre som du kan gjøre akkurat når du vil. Hvis du finner en aktivitet som du liker, har du også mulighet til å bli bedre kjent med noen som har den samme interessen. Det er vanskelig å si akkurat hva slags fritidsaktiviter som passer deg. Men det er sikkert mange muligheter for hva du kan gjøre. Søk opp hva du kan gjøre og snakk med folk du kjenner! Under er noen lenke som jeg håper kan være til hjelp :-)

 

 

Lykke til! 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid