Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bruke hjelm, når jeg skater.. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lyst og kjøpe et pennyboard. Jeg la det ut på facebook og spurte om noen hadde et. Jeg fikk da en melding fra en gutt i klassen som sa at han hadde et fake som jeg skulle få får 200 kroner. Jeg spurte mamma og hun sa at hun kan betale. Men jeg MÅ bruke hjelm... Problemet er: Jeg vil ikke bruke hjelm. Jeg bruker ALLTID hjelm når jeg sykler. Men jeg syntes det blir så rart med pennyboard. Ingen andre jeg kjenner bruker hjelm på pennyboard. Og jeg vet at mange vil syntes det er teit at jeg bruker hjelm. Og jeg vil ikke være den ENESTE med hjelm..Men hva kan jeg gjøre... Hilsen jente 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Så kult at du vil begynne å skate. Det er utrolig viktig at du bruker hjelm! Hvis en ulykke skulle oppstå, vil du være glad for at du brukte hjelm. Når man skater blir det fort litt knall og fall, og det er lett og skade seg.

Du skriver at du alltid bruker hjelm når du sykler, da synes jeg du skal fortsette de gode vanene dine og alltid bruke hjelm når du skater også. Du burde ikke bry deg så mye om de andre og om at det vil se rart ut med hjelm. 

I tilleg til hjelm vil det være lurt av deg å bruke annen beskyttelse, som f.eks. knebeskyttere. 

Jeg vil også minne deg på at det finnes mange tøffe skatehjelmer, sjekk f.eks ut xxl.no, her

Hvis du søker litt rundt på nettet vil du straks finne ut av at alle proffe skatere bruker hjelm. I seriøse skateboard-konkurranser er det påbudt med hjelm. 

Jeg legger ved en artikkel, som jeg vil anbefale deg å lese. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk hodet - BRUK HJELM!!

Sykkelhjelm

Mer enn hver tredje syklist som skades alvorlig får hodeskader, barn under 14 er spesielt utsatt for hodeskader. Ved å bruke hjelm reduserer du faren for hodeskader med 70 prosent. Når du kjøper hjelm er det viktig å passe på at den er CE-merket.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid