Hopp til hovedinnholdet

Hvilket instrument burde jeg lære meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jente på 13,jeg brukt å vær ei sport jenta,men d ikke det riktige tingen for meg Jeg vil heller holde på med musikk. Jeg vil egentlig lære piano,men vi har ikke en piano og som jeg vet må man øve masse for å bli god på piano Jeg tror ikke jeg får en snart, siden vi skal flytte neste år. Jeg bor i en liten by og det er helt forferdelig,det er bare en musikkskole og det kan til og med ta noen år til at det blir plass (jeg søkt på sang for over 3 år siden men det er ikke plass ennå) siden vi kommer til å flytt så er det ikke så nøye egentlig Sang og piano er de jeg har lyst å holde på med en stund (hvis dere skjønner så vil prøve forkjellige etterhvert) Så jeg lurer på hva kan jeg på med frem til neste år(jeg elsker rock og vil gjerne holde på med instrument som blir brukt i rock,siden jeg er gal etter noe som kalles rock) også lurer jeg på er det sant at det fins sånn passende aldre for noen instrumenter og at du er sein på de fleste på 13 år? (Eks.violin osv.)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er fint å høre at du ønsker å spille musikk, det kommer du til å få glede av resten av livet! Mange som spiller piano går ofte til privatlærer, undersøk dette der dere skal spille! Det er også vanlig å øve seg på keyboard, noe som er mye mindre og billigere enn piano, men ofte like bra! Hvis ikke kan du også prøve å spille gitar eller fløyte, begge instrumenter er lette å reise med. Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer

Klassisk musikk - også for unge

Fiolin (colourbox.com)

Ønsker du å spille i et orkester eller vil du spille klassisk musikk på andre måter? Her får du tips om hvem du kan kontakte.

Les mer

Min fritid: Spille et instrument

Ingrid, Helene og Stina (foto: Erik Saastad/privat)

Stina (14), Ingrid (14) og Helene (14) spiller klarinett, og mener at absolutt alle kan spille. Ung.no stilte dem 10 spørsmål om det å spille et instrument.

Les mer

Hvordan skrive sanger

Gitarist (ung.no)

Det finnes dessverre ikke én oppskrift på hvordan man skriver sanger, og det er like mange innfallsvinkler som det finnes låtskrivere. Det gjelder å finne ut hva som passer deg!

Les mer

Vil du bli bedre til å synge?

Mikrofon (foto: ung.no)

Sangstemmen din er delvis begrenset av fysikken din, men du kan også trene den opp på lik linje med resten av kroppen og andre ferdigheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid