Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil begynne med en idrett eller fritidsaktivitet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg har lyst til å gjøre noe på fritiden min. jeg sitter fordet meste bare hjemme på PC´n, og er sjeldent med venner. jeg sluttet på fotball for ca 2 år siden. jeg sliter med sosial angst så jeg er veldig redd for å begynne på noe nytt, men jeg har ikke lyst til å bare være hjemme. men problemet er at jeg ikke vet hva jeg kan begynne med, så hadde vært veldig til hjelp om jeg kunne fått en liten liste over hobbyer/idretter jeg kan begynne på. spiller ingen rolle hva, vill bare ha en oversikt over det :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har lyst til å være mer aktiv på firtiden! Det å begynne med en idrett eller firtidsaktivitet er en flott måte å bli bedre kjent med andre på, og en fin arene å øve på å være sosial.

Det at du har drevet med fotball før er jo en fordel. Hvis du liker ballspost, så kan volleyball eller basket være noen ideer. Hvis ikke så kan klatring, orientering, padling/roing, dans, boksing eller karate være andre ideer. Hvis du har lyst til å prøve noe annet  enn idrett, så går det an å melde seg på et kurs i tegning/maling, håndarbeid av noe slag, eller bli med i en organisasjon eller et politisk parti. Det er mange muligheter til å aktivisere seg selv, og hva du skal velge kommer an på hva du interesserer deg for, og hva som tilbys i ditt nærområde. Det går helt fint an å prøve litt forskejllig før du bestemmer deg.

Jeg skjønner at det kan virke litt skummelt å begynne med noe nytt, men det handler egentlig mest om å tørre, og å utfordre seg selv litt. Og jeg tipper at du vil få en veldig god opplevelse hvis du begynenr med noe du har lyst til.

Du skriver at du sliter med sosial angst, og jeg legger derfor ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

Hilsen ungdosmredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid