Hopp til hovedinnholdet

Teaterlæreren min har betydd mye for meg, er det noe jeg kan si for at hun skal forstå det når jeg slutter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, ung.no! Jeg er en tretten år gammel jente som så lenge jeg kan huske har gått på teaterskole. Tingen er, at i femte klasse så begynte jeg på et nytt kurs hvor jeg traff ei veldig flink teaterlærer. Det føltes ikke så viktig den gangen, jeg fortsatte jo å gå på hennes kurs videre i sjette og i sjuende. Men nå som jeg går i åttende, betyr det at jeg bare har dette året og neste år igjen til å være hennes teaterelev. Opp gjennom kursene har jeg blitt utrolig glad i henne. Og tanken på at jeg bare kommer til å se henne én gang i uken i et år og noen få måneder gjør meg bare litt trist innimellom. Jeg vurderer å si dette til henne selv etter en teatertime, selvom det sikkert bare er en stor sjanse for at jeg bare er en av hennes mange elever for henne. Jeg håper å få noen gode råd, og om dere synes jeg burde fortelle henne dette eller ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at hun har vært flink og grei mot deg!

I livet er det slik at vi støter på litt forskjellige mennesker, og noen kommer nok til å bety litt ekstra mye. Det er ikke sikkert man merker det med det første, men når det går opp blir man kanskje litt følelsesladd. 

Jeg kan likevel forsikre deg om at du kommer til å møte flere som hun fremover. Du er enda ung, og dersom du holder deg aktiv med noe (gjerne teater) vil du kunne møte flere som henne! I din alder er det lett at det blir mange følelser, og man tenker gjerne litt frem i tid. Mitt tips til deg er å prøve å nyte det faktum at du enda skal gå på teateret i ett år til. 

Om du begynner på noe annet eller et nytt teater når du er ferdig, vil du kunne ta med deg de gode erfaringene og bli enda mer rik på lærdom. Det kan hende det er vanskelig akkurat når du skal slutte i det gamle, men slikt pleier å gå seg til dersom du holder deg opptatt med noe nytt. 

Når det gjelder hva du kan si, så er det nok best å si det som faller deg naturlig. Jeg tror hun vil sette pris på å få høre at det hun gjør er verdifullt for elevene, og  at hun vil forstå hva hun faktisk har betydd for deg. De fleste mennesker liker å få høre slikt! Om det blir lettere for deg kan du jo eventuelt skrive noe. Da kan man pusse ut det man synes blir rart, og rett og slett skrive flere ganger! 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid