Hopp til hovedinnholdet

Hvordan spørre foreldrene mine om å bytte rom i huset?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg vil byte rom med mamma og pappa men tør ikke å spøre men je er usiker på om mamma og pappa vil bli sur jeg vil gjerne ha lit mer plas og den elste storebroren min har det nest største romet og jeg vet ikke om den andre broren min blir sur for det håper at dere vil snare

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man blir eldre trenger man ofte litt mer plass og personlig rom. Det er helt vanlig, og jeg regner med at foreldrene dine forstår dette hvis du forklarer det til de.

Jeg vil tro det er lurt å ta deg en prat med de. Ikke vær redd for å spørre, de vil sikkert forstå hvis du er flink til å begrunne ønskene dine. Prøv å forklare de hvorfor du trenger mer plass og hvordan det hjelper deg. Det kan også være lurt å spørre de om hva som kreves for at de skal si ja. Kanskje du må hjelpe til mer i huset eller noe lignende. Det må dere bli enig om sammen. For at broren din ikke skal bli sjalu eller sint kan det også være lurt at du tar deg en prat med han sammen med foreldrene dine.

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved under. Jeg håper dette var til hjelp. Lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid