Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ensom

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg kjeder meg hele tiden. Jeg har ingenting å gjøre og jeg har ingen interesser. Jeg har flere gode venner og jeg har det fint når jeg er med dem, men de vil nesten aldri gjøre noe. Jeg spør om å finne på noe hele tiden, men de svarer alltid at de ikke orker eller at de jobber med noe skolegreier. Jeg føler meg så masete fordi jeg spør så ofte. Jeg får nesten aldri spørsmålet om å finne på noe en dag, men de få gangene det skjer blir jeg overlykkelig. Jeg er veldig rastløs og føler meg ensom, men hvis det er mye som skjer blir jeg fort veldig stresset. Jeg gråter nesten hver dag og jeg tror jeg også er deprimert. Hva kan jeg gjøre? Jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du ikke har det bra om dagen! Det er nok ikke sant at du ikke har noen interesser. Det kan hende at du bare ikke har funnet noe som du synes er spennende enda :-) For å løse det, så ville jeg prøvd ut ting som du kunne tenke deg å gjøre. Bare prøv noe nytt, og kast deg ut i det, selv om det er skummelt :-) 

Jeg ville også snakket med en eller flere venninner og prøvd å forklare hvordan du har det! Gjerne snakk med foreldrene dine også. Det er alltid godt å få luftet tankene litt, og kanskje du også kan få noen gode råd! Helsesøster på skolen er også en god person å snakke med. 

 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid