Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme i gang med en ny hobby?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skulle ønske jeg hadde noe å bedrive tiden min med. Jeg sitter mye hjemme og egentlig bare stirrer ut i lufta. Innerst inne brenner jeg for å alltid ha noe å henge fingrene i, men jeg aner ikke hvordan jeg skal gå fram. Jeg elsker å være aktiv, og det er mye forskjellig som opptar meg. Jeg liker å bruke kroppen og hjernen, og jeg skulle ønske jeg hadde en hobby slik at jeg kunne føle litt mestring og at jeg er til nytte. For akkurat nå ser jeg ingen mening i det jeg har her. Jeg har alltid vært på utkikk etter en hobby, og lurer på om du har noen forslag? Jeg er nok ikke noen typisk jente-jente, og jeg kunne tenke meg ting som fisking, vedproduksjon, terrengsykling, kajakkpadling... Du skjønner, utendørsaktiviteter som kanskje er litt adrenalinfylte. Jeg vet stort sett hva jeg liker og ikke liker, men jeg klarer ikke komme i gang. Jeg trenger hjelp og et spark i ræva, og det får jeg ikke hjemmefra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. 

Det å ha en hobby og noe å bruke tiden sin på er supert. De forslagene du kommer med i ditt spørsmål kan nok absolutt være aktuelle for deg. Det viktigste er at du finner noe som du trives med og noe som du liker. Andre forslag til aktiviteter kan for eksempel være orientering, downhill sykling, ballsport, ski eller paintball. 

Når man skal komme igang må man rett og slett bare hoppe litt i det. Hvis du vil være med på noen organiserte aktiviteter så kan du melde deg på og så er du igang. Hvis du vi holde på med en aktivitet på egenhånd, må du bestemme deg for at dette er noe du vil og du skal starte med dette nå. Hvis du for eksempel vil begynne med fisking kan du skaffe deg en fiskestang og du er igang. Det virker som du er moden og klar for en ny hobby, jeg tror det vil bli lettere å begynne med en ny hobby når du vet hva du vil begynne med. Derfor tror jeg at det i første omgang er lurt å finne ut hvilken hobby du vil begynne med. Hvis du er usikker på hva du vil, så tror jeg ikke det vil være noe problem å teste ut litt forskjellig. Du kan ta kontakt med noen som driver med det du vil begynne med og kanskje du kan få være med en gang eller to og se hvordan det er, før du eventuelt begynner med aktiviteten selv. 

Ellers så tenker jeg at du må bare bestemme deg og så tror jeg at du vil komme igang. 

Du kan lese mer om fritid og ulike aktiviteter her ung.no/fritid

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid