Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med dårlig hukommelse, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Okei, så jeg har slitt veldig lenge (spesielt de 3 siste mnd) med at jeg har forferdelig dårlig hukommelse..jeg er ei jente som driver aktivt med ridning, og ønsker å svarte stevner. Men problemet er at jeg er redd for at jeg skal glemme banen når jeg hopper..jeg husker liksom for det meste bare de 3-4 første hinderne av 11...dette går veldig sterkt inn på meg da dette er noe jeg virkelig vil drive med, men som blir vanskelig pga hukommelsen min..har du/dere noe tips til bedre hukommelse ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ganske mange ting som kan spille inn på hukommelsen din, blant annet søvn, stress og bekymringer. Prøv å få nok søvn (minst 8 timer hver natt), og finn måter å stresse ned på. Dersom du stresser veldig med å huske ting, vil dette mest sannsynlig føre til at det blir vanskeligere for hjernen din å huske nettopp dette. 

Prøv også ulike memoreringsteknikker. Kanskje er du en "visuell" person, som trenger å skrive/tegne for å huske? Eller kanskje er du mer "auditiv", og lærer best av å lytte og snakke? Prøv ut ulike teknikker, for eksempel å tegne opp banen du skal ri, eller snakk høyt til deg selv om hva du skal gjøre. Dersom du kun går gjennom banen "inni hodet ditt" er det ikke sikkert at dette er tilstrekkelig for deg. 

Prøv å få nok søvn, redusere stressnivået ditt, og test ut en eller flere memoreringsteknikker, så ser du om dette gir resultat. Hvis det ikke gjør det bør du kanskje oppsøke en lege som kan sjekke om alt er i orden med de næringsstoffene du skal ha for å fungere optimalt. 

Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid