Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjeder meg fort i timen og føler at jeg må bevege meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Det er sånn at jeg da går på skole som dere sikkert forstå av alderen min men ja. Jeg er en person som kjeder meg fort Og jeg syntes ikke det er noe spennene å høre på en lærer snakke i 1 time om nynorsk f.eks. Og da greier jeg ikke å sitte stille i timen, jeg må alltid bevege meg liksom jeg får skikkelig vondt i kroppen på en måte av å sitte i stolen i 1 time. Kan kanskje kalle det krampe. Jeg har voksens smerter som også er en av grunne til at jeg ikke har sittet rolig meg beina siden jeg var liten. jeg vil liksom bare gå litt i gangene men føler det er teit å spørre læreren om sånt for det hørtes jo ut som om jeg vil skulke. Jeg greier aldri å sitte helt rolig, til å med når jeg skal sove beveger jeg på foten. Og i seg selv er det kanskje ikke verdens største problem men alle rundt med ber meg om å holde føttene mine rolig men det er vanskelig og det skjønner ikke dem. Jeg vet ikke om jeg har ADHD eller noe lignende, siden jeg leste at en av grunne kan være det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Dette høres veldig plagsomt ut for deg. Du får en uro i kroppen når du kjeder deg på skolen og du føler at du må bevege deg. 

Det er jo ofte sånn at ungdom ikke er motivert for skole, eller at de synes skolen er så kjedelig at de ikke orker tanken på å være der. For de aller fleste er dette en periode og så går det seg til etterhvert. Sånn kan det jo være for deg også. 

Om du har ADHD eller ikke kan jeg ikke svare på. Men du har en uro i kroppen som du har hatt lenge, og det er tydelig for meg at du plages av denne uroen. 

Har du snakket med mamma og pappa om dette? Er de klar over at dette forstyrrer deg så mye som det gjør? Jeg synes det er viktig at du snakker med dem om dette. Da kan de ta stilling til om det er nødvendig at dere utreder deg for ADHD

Jeg vil absolutt oppfordre deg til å snakke med læreren din om dette også. Læreren din kan helt sikkert gjøre en avtale med deg om at du kan få ta deg en tur ut i gangen og gå litt i løpet av timene. Da slipper du å føle at du forstyrrer de andre i klassen fordi du ikke kan sitte stille samtidig som at du kanskje kjenner deg roligere.

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse