Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg bruke friåret mitt på? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år som lurer veldig på hva jeg skal finne på etter videregående. Jeg skal ha et friår og jobbe litt, men er så usikker på hva jeg kan og vil gjøre etter det.. Jeg vil ikke ta en utdanning med en gang, har virkelig lyst til å prøve ut ting og oppleve. Blir veldig glad for alle tips! Er utrolig glad i kunst, jeg maler mye. Er også veldig glad i å lage videoer og drive med grafisk design. Jeg skriver også en del dikt og tekster. Er veldig kreativ! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Det er utrolig mange muligheter, og jeg forstår det er vanskelig å vite hvor man skal starte. Det er vanskelig for meg å gi deg et konkret svar, du kjenner deg selv best og hva du vil gjøre. Jeg legger ved noen artikler under som har god informasjon og ulike forslag på hva man kan bruke friåret sitt på, hvis man ikke vil studere. 

Jeg anbefaler deg å snakke med noen om dette. Kanskje dere kan se på artiklene sammen og snakke litt rundt dette. Det kan være rådgiver på skolen eller en person du kjenner. Det kan være godt å få snakke med noen og få hjelp til å sortere tankene sine. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid