Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å ha hest som hobby.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Når jeg var 10 år gikk jeg på ridekurs. Jeg savner å ri og å være i stallen, men får ikke lov til noe som har med hest å gjøre fordi det blir for dyrt, jeg har sakt at jeg vil slute på turn å heller ha en hest på halvför til samme prisen. svaret ble så klart nei. jeg sliter med migrene og har iblant perioder hvor jeg er veldig nedfor. Jeg bor 5 min gåing unna stallen og kan gå dit vær gang. ulempen med turn er at det er langt å gå så jeg er avhengig av noen som kan kjøre, moren min som jeg bor med sliter og med migrene å kan ikke alltid kjøre meg å da går jeg noen ganger glipp av treninger. i tillegg er turn ferdig 22:00 om kvelden noe som gjør at jeg blir sliten/får migrene neste dag. jeg tror hest hadde hjulpet meg veldig men foreldrene mine hører ikke på meg å sier nei uten å ha vurdert det engang:( å sier det blir for mye stress hvis jeg har vondt i hode å ikke kommer meg til stallen å före hesten... de hører ikke på meg når jeg sier andre kan gi hesten för den dagen:( takk fr svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på Ung.no

Du skriver at du ønsker å slutte på turn, og heller drive med hest på fritiden. Du er til tider nedfor og har en del hodepine ette sene treninger på turnen.

Jeg forstår at foreldrene dine syns at hest som hobby er dyrt, men hvis det er slik at det ikke koster mere enn turningen, forstår jeg ikke helt foreldrene dine sin beslutning.

Det er flere studier som viser at hest er terapi for barn/unge og voksne som i perioder sliter med nedstemthet. Ut fra det du skriver tenker jeg at det ville være bra for deg.

Er det en mulighet at du snakker med helsesøster på skolen, og ber henne hjelpe deg å forklare dette til foreldrene dine. Det er mulig de er villige til å vurdere det en gang til da?

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du råd til den fritidsaktiviteten du ønsker?

Har du og familien din god nok økonomi til at du kan drive med akkurat den fritidsaktiviteten du ønsker?

Gå til vote

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid