Hopp til hovedinnholdet

Jeg og hesten min har ikke helt kjemien og jeg angrer så på at jeg ikke valgte en annen hest når jeg var å prøvde hester. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. For ca et halvt år siden prøvde vi flere forskjellige hester. En av dem ble jeg forelsket i osv. Det eneste var at den var litt liten, så vi prøvde å gå litt videre.. Tilslutt fant vi en hest som vi endte opp med å kjøpe med en VELDIG snill eier. Har funnet ut at vi ikke funker så bra sammen å angrer noe SYKT!! Han er snill å det, men det er bare en spesiell kontakt som mangler mellom oss osv... Savner den vite ponnien såååå mye. Dette plager meg absolutt hele tiden. Om eg bare hadde valgt den hadde kanskje livet gått betre? For det har eg troa på( har strevd med litt forskjellig..) Vill ikke si noe til foreldrene mine siden eg gjorde et valg og det ville nok bare gjort den irriterte siden di bruker mye penger på denne, og eg vil heller ikke svikte den snille eieren vi sender bilder og oppdateringer til ganske ofte.. Vet ikke va jeg skal gjøre dette dreper meg. Håper dere har en bra løsning på dette..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til ung. Det er leit å høre at du har valgt feil hest og ikke helt finner kjemien med den hesten du valgte. Du skriver ikke noe om hvor lenge du har hatt denne nye hesten. Når man skal blir kjent med et nytt dyr tar det ofte lang tid, og noen ganger er det som du beskriver at det ikke ble helt som du ønsket. Det er viktig at du snakker med foreldrene dine om dette nå, slik at det kanskje er mulig å gjøre noe med dette. Kanskje den gamle eieren kan kjøpe hesten tilbake, eller kanskje kan dere gjøre om kjøpet. Det er ikke rettferdig verken for deg eller hesten at du beholder den når du føler som du gjør. Det er ikke sikkert at den hesten du forelsket deg i er til salgs lengre og det er ikke sikkert at du kan bruke den slik du vil dersom den er for liten. Det er også viktig å tenke på hestens velferd, og er den for liten eller ikke passer til ditt formål er heller ikke denne hesten den rette. 
Snakk med mor og far om dette og vær ærlig, si at du er så heldig og fornøyd for at de gir deg mulighet til å ha hest og at det betyr mye for deg. Problemet er bare at dere ikke helt finner tonen du og hesten. Fortell hva som er utfordrende og kanskje kan det løses med f.eks hjelp fra foreldrene dine eller  en ridelærer.  

Lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid