Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor vil ikke foreldrene mine la meg få dra på leir til USA?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ønsker så gjerne å delta på en 3 uker lang sommer camp i Los Angeles i regi av NYFA, sommeren 2018. (Sammen med en god venn som ønsker det samme). Jeg vil dette fordi jeg virkelig ønker å fortsette mot en fremtidig karriere, og dette er en perfekt mulighet for å legge godt grunnlag, språk og bygge opp ferdigheter. Det eneste problemet er at foreldrene mine er engstelige for om det er skummelt å sende meg til USA. Jeg er fullt klar over at jeg er ung, men jeg tar både min og andres sikkerhet veldig seriøst og jeg stiller meg ofte spørsmål til forskjellige situasjoner som kan oppstå, og hvordan takle dem. Jeg har gått gjennom sikkerhetsinformasjon og regler til campen nøye flere ganger, og føler meg svært trygg på både dem og meg selv. Min bror fikk selv lov til å reise til Japan og Latvia på leir da han var på min alder. Jeg lurer på er om det er noen grunn for foreldrene mine å bekymre seg for ulykker, svindel, vold etc og om jeg trenger enda mer erfaring (som jeg har)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og takk for at du skriver inn til ung.no. Du skriver at foreldrene dine ikke vil sende deg på leir til USA. Du lurer på hva grunnen til dette kan være da du tar sikkerthet alvorlig. 

Det blir bare gjetninger fra min side hvorfor foreldrene dine ikke ønsker å sende deg til USA alene. Hva med å sette seg ned med foreldrene dine å spørre hva grunnen er? Lytt til det dem har å si. De har sikkert tenkt igjennom hvorfor de ikke ønsker at du skal være med på leieren når du er 15 år gammel.

Kanskje det kan være flere grunner til at de ikke vil at du skal dra til Los Angeles. Det er veldig lengt til Los Angeles fra Norge. Verden har blitt de siste årene mer urolig, både når det gjelder terror og andre ting. Kanskje det kan være en grunn for at de ikke vil sende deg?

Mitt beste råd til deg er at du snakker med dine foreldre om dette. Ikke angrip de, men lytt til det de har å si. Kanskje dere kan komme fram til en enighet for når du kan få dra på leir. Til syvende og sist er det de som bestemmer, så det beste er om dere klarer å bli enig om når du kan få dra på leir.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid