Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg hest, men får det ikke. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har kjempelyst på hest, men får ikke. Jeg kan begynne å grine når jeg ser alle som har det så gøy med hestene sine og som gjør alt mulig sammen. Pappa sier at jeg kan få hvis mamma betaler, men hun vil ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er mange som ønsker seg forskjellige husdyr når de er unge, men det er ikke alltid man får det man har lyst på. 

Det er et stort ansvar å ha husdyr, spesielt såpass store dyr som hester. I tillegg til å kreve mye arbeid, kommer det også store kostnader ut av det. Ikke bare må man kjøpe hesten, men man må betale for mat, utstyr, stallplass og pleie/medisin. 

Om du virkelig ønsker deg en hest anbefaler jeg deg å snakke med foreldrene dine en gang til. Forklar situasjonen for dem, før du hører på deres side av saken. Om dere ikke kommer til enighet, kan dere inngå et kompromiss. Kanskje du f.eks. kan låne en hest av vennene dine eller ha en hest på halv-fôr. Snakk med noen som jobber på en stall, og hør om det er mulighet å komme noen ganger i uken, for å passe på hestene. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid