Hopp til hovedinnholdet

Kjeder meg i helgene.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på hva jeg skal gjøre. Jeg sitter hjemme helg etter helg uten å ha noe å gjøre. Jeg har to venner dom jeg er med innimellom. Men uansett så blir det mye tid alene. Jeg vil ikke spørre dem om å finne på noe hver eneste helg fordi da føler de kanskje at jeg maser. Flere av vennene mine liker å være alene og det gjør jeg også kanskje etter en lang og hard skoleuke. Men ikke hver helg. Flere av vennene mine finner også på ting med familien. Akkurat nå går mamma på skole og hun skriver oppgave som trenger masse tid. Men hun blir jo ferdig med det en gang. Jeg vil ha litt mer å gjøre i helgene. Både med andre og meg selv. Det er ikke sånn at jeg synes det er kjempe kjedelig å være med meg selv. Men jeg gjør alderig noe annet å gjøre en å se på TV og spise godteri. Jeg vil veldig gjerne ha noen å finne på ting med/ flere venner som jeg kan velge mellom. Jeg har lyst å starte på dansing men det blir lissom alderig noe av. Og de som er på kurset har nokk av venner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at det kan være kjedelig å ha lite å gjøre i helgene, men hyggelig at du har to venner du kan være sammen med. Det er jo ikke sikkert at de ville føle det som mas hvis du spør om å finne på noe, kanskje de venter på at noen skal spørre akkurat som deg? Kanskje du kjenner flere enn de du er sammen med til vanlig som du kunne spurt om å finne på noe? På den måten kan man jo få flere gode venner.

 

Det er kjempefint at du ønsker deg nye interesser eller noe du kan gjøre. Da har du et bra utgangspunkt for å finne frem til ting du kan ha glede av å bruke tiden din på. Kanskje du skal gjøre alvor av å melde deg på dans? Det høres ut som det er noe for deg, og det er jo en fin måte å bli kjent med flere mennesker og å få nye venner på.

 

Det finnes jo flere andre aktiviteter du kan vurdere også, du kan jo tenke litt på hva du kunne like å prøve deg frem. Noen syns det er fint å gå ute i naturen, lese bøker eller høre på podcast/lydbok. Kanskje du kunne lære å spille et instrument eller kanskje du er flink til å tegne eller male? Prøv deg frem litt så kan det hende du finner noe du liker.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap