Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes jeg kjeder meg veldig mye. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! er en gutt på 16 med litt i overkant mye energi. jeg er aktivt med i speidern, ungdomsparti, har jobb, skole, med i elevrådstyret, veldig glad i friluftsliv. det som er problemet er at jeg kjeder meg ganske mye, klarer liksom ikke å få satt meg til ro. og bor på bygda, god stubb unna sentrum så er ikke bare bare å få dratt til sentrum å være sosial. så jeg lurer egentlig på hva jeg skal gjøre? jeg synes jeg kjeder meg veldig mye. og når jeg driver med forskjellige ting klarer jeg ikke konsentrere meg med det, for da tenker jeg på alt mulig anna jeg skulle ha gjort, eller andre ting jeg er med på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så mye kjekt du driver med! Det er kjempe bra at du er en ungdom som engasjerer deg, det vil gi deg masse erfaring. 

Det jeg pleier å gjøre for å slappe helt av er å gå en tur i skog og mark, og høre på naturen synge. Da puster man inn frisk luft som gjør at mange slapper av. Du kan også gå en tur mens du hører på musikk. 

Det finnes jo flere andre aktiviteter du kan vurdere også, du kan jo tenke litt på hva du kunne like å prøve deg frem. Noen syns det er fint å  lese bøker eller høre på podcast/lydbok. Kanskje du kunne lære å spille et instrument eller kanskje du er flink til å tegne eller male? Prøv deg frem litt så kan det hende du finner noe du liker.

Det er jo ikke farlig å kjede seg, og det som kan komme ut av det, er at du kommer igang med noe.  -Lag deg en plan når du står opp om morgenen om EN konkret ting du skal drive med den ettermiddagen.  (jogge en tur, skrive brev, sy, strikke, lage mat sammen med en annen, rydde og pynte rommet o.s.v.) -Da kan det bli lettere å komme igang igjen med noe og du slipper å kjede deg.  

Håper dette var til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme