Hopp til hovedinnholdet

er en jente på 17, sliter med sosial angst og anoreksi. jeg går nå vgs over 2 år pga lite motivasjon og mye sliten , men kjeder meg mye hjemme. siden høst har jeg hatt lyst på å søke jobb, men klarer ikke. har ikke hatt mye motivasjon til å gå ut å spørre, også i tillegg får jeg mye angst. har lite motivasjon fordi jeg var på 3 jobbintervjuer,

Jente 17 år
 

Spørsmål

er en jente på 17, sliter med sosial angst og anoreksi. jeg går nå vgs over 2 år pga lite motivasjon og mye sliten, men kjeder meg mye hjemme. siden høst har jeg hatt lyst på å søke jobb, men klarer ikke. har ikke hatt mye motivasjon til å gå ut å spørre, også i tillegg får jeg mye angst. har lite motivasjon fordi jeg var på 3 jobbintervjuer, tusenfryd to ganger og en butikk hvor jeg alltid failer på intervju, vet ikke hva jeg gjør galt. stresser over fremtiden, føler mars er for sent å søke , føler jeg liksom aldri får jobb. vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har ikke noe spesielt stort nettverk heller

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no. At du har en strevsom hverdag er ikke vanskelig å forstå. Du sliter med anoreksi og sosial angst,-en ikke uvanlig kombinasjon.
Dette påvirker skolehverdagen din også, det er forståelig.

Du sier ikke noe om du får hjelp fra noen, og selv om jeg virkelig håper du får  hjelp, går jeg ut fra at du ikke får det. Og det blir det første jeg vil anbefale deg at du får. Dette er mye å skulle håndtere alene og jeg er sikker på at du kommer lengre med hjelp. I første omgang vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din. Hun kan mye om ungdommers psykiske helse, spiseproblematikk og i tillegg har hun taushetsplikt. Du trenger profesjonell hjelp til både å takle den sosiale angsten din og anoreksien. Gjennom å snakke med helsesøster vil hun kunne få et bilde på hva du  trenger hjelp til og hvem det kan være lurt at dere samarbeider med for at du skal kunne få det bedre. . Får du hjelp med den sosiale angsten, vil det også hjelpe deg til å kunne søle og ikke minst at du kan få jobber og at du tør mer.

Å komme inn på arbeidsmarkeder, trenger ikke å være så lett, og det er forståelig at du stresser med både jobb og videre skolegang.

Jeg tenker det kan være utgangspunktet for at du skal komme deg videre og at du får det bedre med både skolegang og jobbsøknader.

Håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg lykke til! Jeg legger også ved noen artikler du kan ha nytte av å lese!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb