Hopp til hovedinnholdet

Tips når du skal på konsert alene

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal dra på en Harry Styles konsert snart men jeg må dra aleine fordi ingen av vennene men kan. Jeg må fly til Oslo alene men skal bo hos søskenbarnet mitt der. Jeg lurer på om det blir veldig skummelt å dra aleine, jeg har heller aldri vært på en konsert aleine. Kan dere gi meg noen tips på dette?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er helt naturlig at du synes det er litt rart å reise alene. Jeg tror det viktigste er å være godt forberedt, samtidig som du ikke stresser for mye. Det er ingen grunn til å være redd for å fly alene:) Flyplasser er alltid godt skiltet og det er alltid mulig å spørre ansatte om hjelp. Det viktigste er at du husker å ta med deg referansen til flybilletten din, slik at du får sjekket inn:) Et tips kan være å printe ut mailen med bekreftelse og referansenummer, slik at du har det på papir:)

Og husk: det er ingen krise om du synes det er vanskelig å sjekke inn eller å sende bagasje. Det er alltid noen som kan hjelpe deg med dette. Ikke vær redd for å spørre:) De ansatte på flyplassen er der for å hjelpe deg.

Husk også å printe ut billett og lignende til konserten:) Et tips kan være å ha en liten plastmappe hvor du oppbevarer viktige dokumenter ( f.eks til flybillett og konsertbillett) På konsert er det som oftest mye mennesker og det kan fort bli kø for å komme inn i lokalet. Gjerne vær ute i god tid:) Om du vet at du må vente/stå i kø ute kan det være lurt å ha med seg en ekstra jakke eller lignende. Det kan fort bli kaldt om du må stå lenge stille. Sjekk gjerne værmeldingen på forhånd (dersom du skal stå ute i kø). Da vet du hvordan du bør kle deg:)

Det kan også være fint å ha med seg litt mat/snacks og drikke. Å være sulten eller tørst kan ha stor påvirkning på humøret. Det viktigste er likevel at du husker billetten din, samt ID. Det hender man blir spurt om å vise identifikasjon før man skal inn på konserten. Les gjerne bekreftelsesmailen du har fått om konserten. Der står det ofte viktig og nyttig informasjon:) Dette går helt sikkert fint:) Kos deg og nyt konserten!

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Første gang alene på stor konsert?

Konsert (foto: ung.no)

Følg disse 12 tipsene for å få en hyggelig konsertopplevelse.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Dette kan du ha med deg i håndbagasjen på flyet

Sikkerthetskontroll flyplass (colourbox.com)

Her er råd til deg som skal ut og reise:

Når du pakker: På flyet er det forbudt å ta med flytende væsker og gjenstander som kan forårsake alvorlig skade. Er du i tvil, send det i innsjekket bagasje.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar