Hopp til hovedinnholdet

Kraftig blødning etter angrepille

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Fikk kraftig blødning etter angrepille. Har vart i over en uke og har aldri blødd så mye før. Hvor lenge varer menstruasjonen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no

Mange får blødningsforstyrrelser etter å ha tatt angrepille. Det kan komme blødninger like etter man har tatt pillen eller en stund etterpå. Menstruasjonen kan også forskyves. Det er ikke lett å forutsi hvor lenge de blødningene du opplever vil vare. Du skriver at du har blødd kraftig i over en uke og dersom dette vedvarer så vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster/fastlegen din.

Det anbefales å ta graviditets test tre uker etter samleiet som gjorde at du tok nødprevensjon. Dette får du gratis på helsestasjon for ungdom, og der kan du også snakke med helsesøster dersom du ønsker å starte på en fast prevensjon.

Jeg håper dette var svar på det du spør om, legger ved noen artikler du kan lese

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur