Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha en hverdag preget av hobbyen min..

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Vet ikke helt om dette går under trening og idrett, men jeg fant liksom ikke noe som passet. Jeg sliter med at jeg sitter ganske mye stille og bare ser på Netflix. Dette er fordi jeg har liksom ikke noe å finne på. Jeg trener jo og har venner og være sammen med, men jeg har liksom ikke en spesiell hobby som jeg liksom elsker og har lyst å gjøre hele tiden. Både broren min og søsteren min har det og jeg savner da jeg også hadde det. Før så var hobbyen min hest, men det ble jeg lei av. Og jeg føler egentlig bare at jeg sitter hjemme og ikke gjør en dritt, og det irriterer meg så innmari for jeg føler meg så lat og ubrukelig. Jeg vil så gjerne føle at det ikke gjør noe å være ute lenge og f.eks jobbe, at det ikke gjør noe at jeg bruker all tiden min på det fordi det er nøyaktig hva jeg vil. Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg skal finne en sånn hobby for jeg kommer ikke på noe spesielt som jeg virkelig elsker å gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I den alderen du er i nå, så er det veldig lett å ønske seg noe annet enn den hverdagen man har. Du ser kanskje litt opp til søsteren og broren din, og ender opp med å sammenligne deg med dem. 


Jeg tenker at det er helt normalt å se litt på Netflix, være med venner og trene litt på din alder. Dette er en ganske vanlig hverdag å ha, men det er også fullt mulig å gjøre endringer. Da er det viktig at du gjør det fordi du har lyst. Hvis det ikke er en spesiell idrett eller hobby du vil begynne på nåX så synes jeg du skal ta det med ro og heller finne ut av hva det er som er fint med din hverdag :)

Ellers kan du jo prøve å se etter litt andre aktiviteter enn de tradisjonelle, for eksempel går det an å engasjere seg i politikk eller en organisasjon. Lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid