Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å la meg få hest?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst på hest, og vi har plass til beite og til å bygge på. Men jeg får bare ri en gang annenhver uke og pappa og mamma er redd for at det sjer noe. Jeg har kontrolert hingster og har vært med hester i hele livet mitt. Jeg har prøvd å snakke med dem, men spesielt pappa blir lei bare jeg SIER ordet hest. Jeg vet at det koster mye penger, men mamma er snart millionær og hun har sagt at hun kan betale halvparten av utgiftene. Jeg griner hver natt og jeg tror jeg har blitt gal. Om kveldene når mamma og pappa snakker, syns jeg at jeg kan høre ordet "hest" om og om igjen. Jeg spør om de snakker om hest, men nei, det gjør de ikke. Jeg syns ikke at foreldrene mine er teite eller dumme, men jeg har foreslått at vi kan snakke om det og de vil ikke. Hvordan kan jeg overtale dem til å ihvertfal vurdere det?? Jeg har prøvd alt, det siste jeg vil gjøre er å henge opp 100 plakater av hester i hele huset. Please hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Det kan være veldig vanskelig å prøve å overtale foreldre som har bestemt seg for noe. Først og fremst er det veldig viktig at du ikke maser for mye. Gi dem litt tid og pusterom, så vil de nok etterhvert vurdere saken. Så lenge du maser mye på dem vil de bare tenke på det som en negativ ting og du minsker bare din egen sjanse til å få hest.

I mens du venter på å ta det opp igjen, kan du forberede gode argument som du kan trekke frem. Da gjelder det først og fremst å høre på hvilke argumenter de har imot hest og motbevise dem. Supert at du for eksempel foreslår å betale halvparten og at du er vant til hester. 

Det er vanlig at foreldre er bekymra for barna sine, det er lite man kan gjøre med, utenom å bevise at de ikke har noe å bekymre seg for. 

Husk at hvis dette er noe du virkelig brenner for, vurderer de det nok i sitt stille sinn, selv om de ikke sier noe høyt.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid