Hopp til hovedinnholdet

Skriver bok, men nå synes ikke jeg det jeg skriver blir bra.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! :-) Jeg er en jente på 14, snart 15 år som drømmer om å bli forfatter. Jeg har skrevet to bøker pluss en masse uferdige dokumenter, og jeg var tolv år da jeg fullførte den første boka. Nå driver jeg med min tredje bok - første bok i noe jeg har lyst til at skal bli en serie. Så lenge jeg kan huske under denne skrive prosessen, så har jeg vært superivrig på å sette tankene og ideene rundt denne serien til verks. Nå driver jeg på side 270 i boka, noe jeg er fornyød med, men jeg merker at jeg begynner å skrive mindre og mindre. Når jeg leser gjennom det jeg har skrevet, blir jeg stadig og skuffet. Flere ganger har jeg endret masse av det, til og med begynt helt på nytt, men denne gangen har jeg bestemt meg for ikke å gjøre det, og jeg føler det som om boken er tvers igjennom kjedelig. Jeg har vist en del utdrag av den til bestevenninnen min, og hun skryter meg opp i skyene, men jeg vet ikke om jeg kan stole på det. Likevel er kanskje ikke dette mitt største problem akkurat nå. Jeg lurer på om det er vanlig for profesjonelle forfattere som har skrevet mange flere bøker enn meg, å bli litt lei av å skrive en gang i blant? Det jeg håper er tilfelle med meg, er at jeg bare trenger en pause (men samtidig har jeg tatt mange pauser...) og at etter det, så vil alt være normalt igjen. Jeg vet ikke. Tror du at du kan hjelpe meg med det? Det er sikkert litt rart å spørre om noe sånt, men du er alltid så flink til å gi gode og fornuftige svar tilbake, så jeg kan da alltids prøve - jeg har virkelig, virkelig lyst til å bli forfatter! :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tror at alle som uttrykker seg kreativt (skrive, male, lage musikk, osv..) opplever perioder med idétørke eller der de er lei av eller selvkritisk til det de lager. Det er muligens et sunt tegn som viser utvikling og ønsker om hele tiden bli bedre. Slike perioder kommer og går, men hvor lenge de varer kan variere.

 

I ditt tilfelle kan de kanskje være lurt å legge vekk boka de et par uker, for så å lese den igjen med "friske" øyne. Kanskje er det ikke så galt likevel? i Mellomtiden kan du f.eks. skrive noen kortere noveller eller dikt for å holde skrivingen ved like.

 

Jeg vet ikke hvordan du jobber med boka de, men det er alltid lurt å lage en disposisjon og klar plan for handlingen i boka. Da er det lettere å få fin flyt på teksten, slik at handlingen ikke blir for- eller baktung.

 

Lykke til!

 

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Hva er politiets fellesnummer (ikke nødnummer 112)?