Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil endre livsstil, kan jeg be om hjelp?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

God dag Ung.no Jeg lurer bare på om det er fler enn meg som har dette problemet. Jeg er lat som bare f. (personlig mening, vet jo egentlig aldri akkurat hva andre tenker..), jeg er i så dårlig kondis, atte det ikke er gøy, og jeg er chubby. Men.. det er greit for meg.. helt til vi skal gjøre noe.. Jeg har to andre venner, og jeg er vel "planleggeren" av oss. Også den mest selvsikre. Jeg vil gjerne komme i form, få meg en jobb, kjæreste, komme i form, hele pakka.. Men først burde jeg da starte og komme meg ut først? Uansett... Hvordan kan jeg motivere vennene mine til og bli med på ting? Jeg syntes det er gøy og være med dem ute, men han ene er skikkelig usosial. Av og til lurer jeg på hvorfor vi er med han. Spilte PC og sånt før, og sånn ble vi venner. Jeg fortsatte egentlig fordi alle oss tre falt litt ut av "kule" kategorien i de forrige trinnene. vi går ut av 10'nde nå snart, og vi kommer nok ikke på samme vidregående.. Men.. så er det greia da... Jeg tenker bare... Kan jeg "droppe" han ene duden ut av "livet" mitt? Hvis vi kommer på samme skole, vil jeg gjerne starte nytt, for jeg har virkelig bygd opp selvtilliten min og "den indre styrke" eller noe slikt, iløpet av 10'nde klasse, pga min humor i klasserommet. Jeg deler ikke klasse med de to gutta, men uansett... Og siden jeg først stiller et spørsmål så har jeg et lite til. Jeg har problemer med og si hade til venner. Ikke sånn etter skolen og sånt, men da det lissom er "Farvel, snakkes nok ikke på lenge." Oftest da, bare sier jeg hade, ikke noe kroppskontakt, for det føles rart, og stikker fort. Jeg liker ikke og si hade. Og avslutte ting. Kan det ha noe med at jeg er lat? Eller at det hjelper at jeg er lat? Hvem vet... åja, mens jeg husker det; Jeg klarer ikke og si "Jeg elsker deg" til foreldra mine. Det føles feil. Når jeg tenker på og si det, eller når de sier det så bare står jeg der stille. Ikke som andre folk, som sier det, like fort som det tar noen og knipse.* Vel, det var vel alt for nå, takk for hjelp. åja, hvis jeg ikke får hjelp hjemme til og miste vekt, kan jeg bare gå på helsestasjon og snakke med de folka der om ting jeg kan gjøre, så foreldra mine tar meg særiøst om at jeg vil miste vekt? Takk, Hilsen Gutt 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål og beklager at du har ventet på svar.

 

Det er kjempefint at du har lyst å endre livet ditt til det bedre. Det er viktig å ta vare på helsen din, det kan spare deg for mange problemer senere i livet. Det er ikke alltid lett å motivere andre til endre livsstil men det er viktig å finne noe som de se at det er en fordel for dem. En annen ting er å motivere dem med at dette kan være en kompis greie. Du har helt rett i at damer blir mere interessert i gutter som er i form enn late og lubne gutter.

 

Selv om disse vennene ikke vil være med på forbedre livet sitt må du ikke gi opp dine. Det er kjempe bra at du ønsker at de skal være med deg i dette.  Kanskje må du mase på dem og si hvor viktig det er for deg at de blir med deg. Kanskje blir de motivert av at du begynner. Det er ikke sikkert at noe hjelper, kanskje de ønsker å fortsette som nå. Du trenger ikke å kutte dem helt ut for det kan jo hende at det kan være fint å være sammen med dem inne i mellom.

 

Det kan også imidlertid være at dere er i ferd med å vokse fra hverandre. Noen mennesker har man kontakt med gjennom hele livet mens andre har betydning for en periode av livet for veiene skilles.

 

Kjenn etter hva som er riktig for deg, det er viktig at du gjør det som gir deg noe i livet.

 

 

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid