Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få foreldrene mine til å forstå at jeg trenger å ha venner?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har problemer med fritiden min Nå har jeg ikke så mye å gjøre på etter jeg har mistet mangen venner. Jeg mÅtte bli uvenn med de vennene jeg hadde for foreldrene mine liker ikke at jeg skal ha mangen venner å gå ut med de. De er redd for at jeg skal begynne å drive med gale ting.. De fleste dager er jg aleine på skole på friminutte og sånn Og jeg får ikke lov å gå med hvem jeg vil ut til byn, så jeg er alltid hjemme, det er kjeddelig Kan jeg få noe råd for hva jeg kan gjøre med det her også hva jeg skal si foreldrene mine for at de skjønner at jeg må ha venner og sånn.?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Dette forstår jeg at du opplever som vanskelig. det er viktig for unge mennesker i din alder å ha gode venner. Det å være ensom på skolen kan ofte føre til at trivsel og skoleprestasjoner blir dårligere. Du sier at foreldrene dine er redd for at du skal drive med noe galt. Har du spurt dem om hvorfor de ikke stoler på at du klarer å holde deg unna det som er galt?

 

Jeg tror det er viktig at du snakker med dem om hvorfor de ikke stoler på deg og spør dem om hva du kan gjøre for at de skal stole på deg. Det kan også være en ide for deg å snakke noen som kan hjelpe deg snakke med foreldrene dine som for eksempel kontakt lærer, sosiallærer eller helsesøster. Hvis du tror det kan hjelpe deg kan du jo vise foreldrene dine dette innlegget.

 

Håper at dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid