Hopp til hovedinnholdet

Hvilken bursdag skal jeg gå i?

Jente 14 år
 

Spørsmål

For noen dager siden fikk jen en bursdagsinnvitasjon fra en vennine(1). I dag fikk jeg en burdagsinnvitasjon fra en annen vennine(2), og begge bursdagene er på samme dag!! Jeg syns det er utrolig vanskelig å velge. Jenta(1) spurte meg først, men jeg har mest lyst til å dra på bursdag til jente(2). Jeg syns det blir utrolig dåtlig gjort å ikke komme på bursdagen til jenta(1), for hun har spurt meg flere ganger om jeg feks. hadde lyst til å gå på kino. Først svarte jeg ja, også måtte jeg si nei, fordi det kom noe i veien for det. Og nå har jeg på en måte sagt ja til å komme på bursdagen hennes, for jeg hadde ingen andre planer, men i dag fikk jeg invitasjon fra jente(2). Jeg har kjent henne og de jentene som kommer i 1 år, og jeg lyst til å bli enda bedre kjent med dem, for jeg har ingen andre venner jeg henger med på skolen. Så nå er jeg veldig forvirret og vet ikke hva jeg skal velger, jeg vil ikke skuffe jenta(1) og hun spurte meg først, men jeg har mest lyst til å gå på bursdag til jenta(2). Kan dere hjelpe meg å ta et valg??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at dette er et dilemma for deg, og de fleste har sikkert opplevd å være i en liknende situasjon. Jeg synes nesten du gir svaret selv i det du skriver, og mener nok at det meste riktige er å takke ja til hun som inviterte deg først, altså venninne 1. Det har helt sikkert venninne 2 forståelse for, og du kan jo foreslå for henne at dere kan finne på noe sammen en dag for å markere bursdagen hennes bare dere to (kafé, kino, sykkeltur...)

 

Hvis det samme problemet dukker opp neste år, får du bytte på og gå i bursdagen til venninne 2 og bruke årets avgjørelse som argument.

 

Håper du får det fint i burdsagen!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid