Hopp til hovedinnholdet

Spiller gitar, men trenger noen å spille med.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 15 år gammel jente og jeg spiller gitar. Har spilt i noen år nå, for det meste 60-70 talls rock, Led Zeppelin etc. Uansett, jeg lurer på om det er noen måter å bli involvert i klubber eller aktiviteter som jeg kan bruke ferdighetene mine på gitar. F.eks i Amerika så har de musikaler og sånt som after school activities. Jeg har lett etter band veldig lenge nå, og jeg trenger en annen måte å delta i gruppesamspill.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så bra du spiller gitar, det kommer du til å få mye glede av! Jeg vet jo ikke hvor du bor, men er det en rockeklubb eller fritidsklubb der du bor med øvingslokaler er jo det er naturlig sted å starte. Kjenner du ingen der, er det kanskje noen som driver stedet som vet om band som trenger en gitarist. Eller så kan du henge opp lapper enten der eller i en musikkbutikk der du kort presenterer deg og skriver at du er på jakt etter band eller noen å spille med. Få med hva slags musikk du liker å spille. Det trenger jo ikke være fullt band med trommer, bass og gitarer - du kan lære mye og lage mye lyd selv i en duo.

 

Kanskje er det kurs i gitar, sang eller liknende du kan bli med på. Kanskje føler du at du kan nok allerede, men det er alltid tips å plukke opp og folk å bli kjent med.

 

Sjekk også om det er noen skoler eller teatergrupper der du bor som skal sette opp en revy eller lignende, og som trenger musikere.

 

Spør også musikklæreren din om tips. Han/hun kjenner nok musikkmiljøet der du bor godt, og har mange kontakter.

Lykke til - rock on!

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Musikk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om musikk