Hopp til hovedinnholdet

Må spille fotball selv om jeg ikke har lyst.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei ! :) Først må jeg si at denne siden er tipp topp for ungdom :D I dag er det onsdag. Og i dag er det fotballtrening. Det eneste er at jeg virkelig ikke liker å spille fotball, eller se på fotball for den del! Og pappaen min tvinger meg til å gå selv om jeg ikke har lyst. Han sier at jeg ikke må svikte laget mitt og at jeg burde ha noe å gjøre på fritiden. Jeg har jo noe å gjøre på fritiden! Jeg er med venner, går på teater, 4H-som er en naturfritidsgreie og har MASSE lekser. Dessverre er pappa fast bestemt på at jeg MÅ gå der, og hver gang vi snakker om at jeg ikke vil, så får han så dyp og skremmende stemme at jeg er nødt til å trekke meg! HATER DET! Han sier at han ikke vil at jeg skal bli slik som andre gutter, di som sitter inne og spiller spill hele dagen. Vel, jeg er ikke feit, og jeg gjør en del på fritiden. ''Ikke svikt laget ditt'' sier han. Vel, de trenger meg ikke. For jeg er ikke god heller! Jeg roter med føttene og sparker ikke så hardt som de andre gjør. Jeg bommer på mål, sentrer i feil retning, og får ikke til en eneste finte!!! I motsetning til håndball der jeg faktisk ER god. Men, håndballtreningen er for jenter... Det er lov med gutter på TRENINGEN men ikke på kamper eller cuper. >:( Kjenner at jeg blir kokt inni når jeg tenker på ordet ''fotball'' Jeg har sagt rett ut til pappa at jeg ikke er god, men han hører ikke på meg. Han har sett på kamper at jeg er dårlig, men sier bare - ''visst du vil være god så blir du god''. Og det skal liksom hjelpe meg?? Jeg vil, jeg vil, jeg vil. Men får det ikke til!!! Pappa sier at visst jeg SKAL slutte på fotball MÅ jeg begynne på noe annet fysisk. Det eneste er at det IKKE er noe annet fysisk for gutter i min alder der jeg bor. :'( Og derfor MÅ jeg gå på fotball som er dønn. Trenerene mine roper og skriker på meg hele tida. Og når jeg klarer EN eneste ting litt rett, så får jeg enormt med skryt. Men, det er bare fordi de vet jeg er dårlig. Og skryter ikke slik til de GODE på laget. I tilleg er det trening to ganger i uken. Og de varer 1 og en halv time! Det tar rett og slett livet av meg! Noen ganger mitt i treningen skulle jeg ønske at jeg var død. Og noen ganger begynner jeg nesten å gråte! Men, jeg holder det inne. For da ville de tro at jeg er svak. På laget er det ikke mange, derfor har de med folk fra klassen under. Og visst jeg slutter sier de at det nesten kun blir et lag av klassen under. Men det driter jeg i! Hvorfor skulle jeg bry meg. Det er fotball uansett hvem som spiller det! Men det er IKKE fotball visst noen på laget missliker det. Skulle ønske pappa forstod meg. Håper på hjelp! Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiDette hørtes ikke greit ut! Det første jeg lurer på når jeg leser det du skriver er om du har noen andre voksenpersoner du kan snakke med om dette. Det høres veldig vanskelig ut for deg å nå inn til pappa alene.

 

Når jeg tenker på fotball og andre fritidsaktiviteter tenker jeg først og fremst på at det skal være preget av glede og lyst, særlig for en på din alder. Jeg forstår at pappa syntes det er viktig at du har noen faste aktiviteter men det skriver du at du har.

 

Det er slik at alle barn har rett til å si sin mening om det som angår dem i hverdagen og det skal bety noe hva barn mener. Det står både i barnekonvensjonen og i barneloven.

 

Jeg syntes dette høres ut som en situasjon hvor det er på tide at noen tar på alvor og lytter til hvordan du har det. Ut fra det du skriver har du gjort en stor innsats for å prøve å like dette. Og det er greit at du ikke gjør det!!!!

 

Anbefaler deg på det sterkeste å ta kontakt med en annen voksen du stoler på. Du har også mulighet til å ta kontakt med helsesøster eller en sosiallærer på skolen, eventuelt en lærer. Det er viktig at du forteller til en annen voksen hvordan du har det så kan de hjelpe deg videre.

 

Med vennlig hilsen

familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid