Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg ringe angående lærlingplassen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

HÅPER PÅ RASKT SVAR!!!! Hei, Jeg har fått lærlingplass i en stor bedrift! Jeg ble utvalgt av 30stk. Jeg er kjempe spent og gleder meg masse til jeg skal begynner! Men det er en ting jeg sliter med.. Jeg har lyst å ringe til han lærlingkonsulenten og spørre om ting, men er så usikker om jeg skal gjøre det – for det første så virker jeg så desperat, for det andre så har jeg lyst å si noe som virker voksent og profesjonelt, jeg vet liksom at jeg begynner 1. sep osv. Men jeg har lyst å ringe å forsikre meg at jeg virkelig har fått lærlingplassen osv.. Så det jeg lurte på er ( Har dere noe TIPS om hva jeg kan spørre om??? Vær så snill og hjelp!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Gratulerer, det var moro for deg! Jeg synes du på ingen måte virker desperat dersom du ringer dem og spør om en del praktiske ting i forbindelse med lærlingplassen. Det er klart det er ting du lurer på, og det regner de også med. Ringer du dem, vil de nok bare tolke det som at du er motivert og gleder deg - og det er søt musikk i ørene til enhver arbeidsgiver.

 

Du kan jo ringe og si at du bare ønsker å få bekreftet at du har fått plassen, at det er 1. september du begynner og om det er noe du bør forberede deg på eller ha med til den første dagen.

 

Lykke til, dette blir spennende!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mistrives du i lærebedriften?

lærling SI IFRA

I denne artikkelen får du tips til hvordan du bør gå fram, og hvem som kan hjelpe deg om du mistrives i læretiden din!

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid