Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert for tiden, hva burde jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er egentlig ganske..deprimert for tiden. Vet ikke helt hvordan jeg skal få forklart det, men jeg føler alt er feil, og det bygger seg mer og mer opp. jeg venter kun på å få et sammenbrudd. Føler jeg går med en maske på skolen, og er glad og hyggelig mot alle. Når jeg kommer hjem har jeg mest lyst til å krølle meg i en ball, og gråte. Jeg har ikke egentlig gjort dette enda, men det er det jeg føler for. Det verste er at jeg ikke vet hva problemet er. Hvorfor oppfører jeg meg sånn? Jeg har jo fantastiske venner og familie, og jeg burde jo bare være takknemmelig for alt det. Derfor føler jeg meg litt bortskjemt når jeg sitter og er deprimert, selv om jeg ikke vet årsaken. Jeg tror at det kanskje kan være at jeg er sliten. Jeg mener, jeg er med i russestyret, har en jobb som jeg jobber på etter skoledagen er ferdig, jeg går tredje klasse på videregående, og har masse ansvar der, med prøver og innleveringer konstant, og mange venner jeg vil tilbringe tid med. Jeg bare føler jeg ikke rekker til med alt jeg vil, og det stresser meg. Må jo jobbe også, med tanke på penger til studier senere, russetid osv. Det er også problemer med en gutt. Jeg liker han. mer og mer for hver dag som går. Vi har jo allerede kysset på fest, men det ble på en måte ikke noe mer etter det. Vi snakker litt med hverandre, og sender noen meldinger. Men jeg føler vi ikke kommer noen vei, for begge er for sjenerte til å i det hele tatt snakke med hverandre. Alikevel blir jeg nesten sjalu når han snakker med andre jenter.. Det er så utrolig slitsomt. Så hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss!

 

Når jeg leser det du skriver høres det ut som det stresset du lever med kan ha mye å gjøre med hvordan du føler det. Det å slite seg seg ut kan ofte gjøre at man føler seg deprimert. Det å streve med kjærligheten likeså.

 

Selv om det er mye du føler at du burde henge med på så må du ta pauser innimellom. Det er viktig å hente seg inn og få nok søvn og mat. Kanskje du burde fortelle foreldrene dine eller søsken at du er sliten? Det er godt å ha støtte og hjelp.

 

Det med kjærlighet og forelskelse er ikke lett og jeg forstår at du er sjenert. Hva er det som gjør at du ikke tør å spørre ham hvor dere står? Er du redd for avvisning. Hva om du bare sier at du liker ham?

 

Mange synes det er godt å snakke med noen når man sliter med vanskelige følelser. Utenom venner og familie er det mange som bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 


Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid