Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil slutte i koret, men mamma nekter meg det

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hej ,jeg bare lurer på en ting. Jeg går på noe som heter Soul Children , det var gøy når jeg var mindre. Men nå syns jeg ikke at det er noe gøy lenger,det er rett å slett drit kjedelig der ! Jeg elsker ås synge så det er ikke det som er feil,men vil bare ikke være der . Fordi det er ett sånnt kristent kor hvor vi bare synger om Gud og jesus hele tiden , jeg vil slutte der !! Men mamma sier at jeg ikke får lov :( hun tvinger meg,og da sier jeg "da drar jeg bare ikke dit" ,men da truer hu med husarest og at jeg ikke får gjøre noe annet. Det er ikke rettferdig at jeg må gå der fordi hun vil det ! hun sier at jeg ikke må slutte å synge ,men kommer jo aldri til å slutte å synge fordeee ,jeg vil bare ikke gå i Soul children ! Hun har ikke rett til å tvinge meg til det vell og si at jeg ikek drar dit så får jeg husarest !?? :'(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke hvorfor det er så viktig for moren din at du fortsetter i akkurat dette koret.  Noen foreldre mener jo at det er viktig at man fortsetter ut året hvis man først har startet på noe, men hvis du sier ifra nå ved oppstarten av semesteret, så er kanskje ikke det noe argument.  Det høres jo også ut som moren din er opptatt av at du skal få bruke sangevnene dine, men det kan du jo kanskje få gjort på annen måte.  Du kan jo sjekke ut om det er noe annen kor der du bor som kan være et alternativ, eller om kulturskolen har noe sang-tilbud.  Det beste er om du får pratet saklig med mamma og får henne til å forstå hvorfor du ikke har lyst til akkurat dette lenger.  Hun kan jo ikke tvinge deg til det hvis du ikke vil, men det beste er jo om dere finner en bra løsning ved å prate sammen.

Du har noen klare rettigheter i forhold til loven, som det kan være greit å fortelle mamma om også:

 

Fra du er 12 år, har du rett til å få uttale deg i saker som angår dine personlige forhold, og her tenker jeg at valg fritidsakitiviteter kommer inn.  Fra du er 15 år har du rett til å melde deg inn og ut av foreninger og kirkesamfunn.

 

Hvis det blir mye konflikter rundt dette, kan du eventuelt prate med helsesøster på skolen din.  -Kanskje er det noen andre voksne som du har tillit til som du også kan prate med og få hjelp av til å prate med mamma. 

 

Barneombudet kan også gi deg svar på spørsmål om rettigheter.

 

Se også informasjon i artiklene under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid