Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli mindre ensom?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er ganske ensom.. Jeg bor alene med moren min, og henne jobber mesteparten av tiden. Jeg er så sjalu på vennene mine siden de har foreldre og søsken som er hjemme og alt det der. Ingen andre i klassen er enebarn, og alle de andre har to foreldre.. Når jeg var hos en venn for litt siden (hun bor ganske langt unna, ble kjent med henne på nettet) så fulgte jeg godt med på ossen de hadde det hjemme, de har det utrolig ryddig, i forhold til oss, og de spiste på en helt annen måte enn det jeg gjør. Jeg spiste vel 2 måltider hver dag før, en brødskive til frokost og middag. Men etter at jeg var hos dem gikk jeg ned til butikken og kjøpte juice, rundstykker og brunost, noe vi aldri har til vanelig. også har jeg startet å dekke på bordet med og juice og brunost. også har jeg satt på rundstykker, også legger jeg alt på bordet, går opp og roper til meg selv at maten er klar.. også spiser jeg, og mens jeg spiser prøver jeg å ha det gøy, og fortelle vitser og historier til hunden vår, slik vennen min og tvillingbroren hennes gjør hver dag.. Jeg føler meg utrolig ensom.. Har depresjon.. Ossen kan jeg bli mindre ensom..? Jeg har prøvd i evigheter å skaffe mamma en mann, men det funker jo ikke.. Ossen kan jeg få mamma til å få en mann? om hun hade fått det hadde jeg jo ikke vært ensom..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ja, det høres ensomt ut å være deg!

 

Det finnes flere måter å være ensom på. Noen kan føle seg svært ensomme også når de er sammen med andre. Det kan du trøste deg med når du ser hvordan andre er sammen. Denne ensomheten syns ikke utenpå oss, men den er veldig vanlig. 

 

Du beskriver at du føler deg ensom fordi du er så alene. Er dette noe du kan snakke med moren din om? Du beskriver det så godt i brevet ditt her, kanskje du kan vise dette til moren din? Det er ikke sikkert at hun kan være så mye mer hjemme, men kanskje hun kan tenke ut noen andre løsninger hjemme hos dere? Det virker jo som om du også savner at dere for eksempel spiser sammen når hun er hjemme?

 

Det er sårt når familien vår ikke er slik vi ønsker at den skal være. Men kan du bruke vennene dine når du er ensom? Kan du invitere venner hjem? Eller bruke mer tid sammen med dem, slik at du ikke er så mye alene?

 

Jeg vet ikke om jeg forstår deg helt riktig, men hvis det var slik at du bare spiste én skive til fokost og middag før, så høres det veldig lite ut? Det er fint at du kan lage deg litt mer variert mat, og at du kan kose deg med dét, men her burde du kanskje få litt mer hjelp av moren din?

 

Jeg skjønner at du ønsker deg en større familie, men det er nok ikke så lett for deg å finne en mann til moren din. Og ikke er det sikkert at det ville gjort deg mindre ensomom moren din ble forelsket.

 

Snakk med moren din og med vennene dine om hvordan du har det, da har de mulighet til å være der for deg. Dessuten er det godt å dele med andre det som plager en, - det i seg selv kan gjøre deg mindre ensom.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid