Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så lei av fotballtrening, kamp og lekser. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13 år. Problemet mitt er at jeg går på fotball tre ganger i uken + kamp og jeg syntes fotball er sinnsykt kjedelig. Jeg må gå på fotball sier foreldrene mine. På en vanlig lørdag når jeg har veldig lyst til å gå på senteret med vennene mine får jeg ikke lov fordi jeg må spille fotball. De andre vennene mine får lov til å gå på senteret, men ikke meg. Jeg er så lei av fotball at jeg holder på å spy. Jeg føler at jeg ikke har noen ting fritid. En vanlig dag er at jeg først går på skolen, så kommer jeg hjem og gjør lekser. Etter jeg har gjort lekser må jeg gjøre meg klar for å gå på fotballtrening eller spille kamp. Når jeg kommer hjem fra trening må jeg som regel øve til en prøve. Jeg er så lei av dette livet. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Kan dere hjelpe meg? Hilsen en usikker gutt på tretten år...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg skjønner godt at det ikke er så greit med fotball når du er så lei. Har du forsøkt å snakke skikkelig med foreldrene dine om dette?

 

For voksne virker nok trening som bedre bruk av tid enn å henge på et kjøpesenter. Kanskje er det slik foreldrene dine tenker. Men kanskje må det ikke være helt enten - eller? Går det an at du lager en avtale med foreldrene dine der du kan gå på senteret av og til, og kanskje finne en annen sport du kan drive med i stedet for fotball?

 

Det er lurt å finne en idrett du trives med, da blir det lettere for deg å ta vare på helsen din både i ungdomstiden og som voksen. Men det er ikke sikkert at din idrett må være fotball?

 

Både trening og lekser er bra for deg nå og i fremtiden. Men det er kanskje ikke morsomt. Det er allikevel slik at det er nødvendig å gjøre kjedelige ting av og til for å oppnå større goder senere. Lekser er kjedelig, men gir deg muligheten for spennende jobb senere. Trening er bra for kroppen din og gir deg mer energi og bedre konsentrasjon. Jeg håper at du kan finne en balanse i hverdagen din, der det både er rom for kjedelige, nødvendige oppgaver, og for morsomme aktiviteter og hvile.


Prøv å få til en god prat med foreldrene dine om dette. Du kan vise dem ditt spørsmål til meg, og mitt svar til deg, da blir det lettere å få dem til å forstå. Du kan også ta en titt på artiklene nedenfor før du snakker med dem, -der er det mange gode tips å hente.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid