Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg fylle tiden med?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hallo. Jeg ønsker å ta kontakt med noen så jeg kan få noen råd. Nå om dagen sitter jeg bare inne på hybelen min og ser på TV. Jeg kjenner at jeg bare lar verdifull tid fly fra meg, og jeg følger ikke vinden for å si det metaforisk. Selv har jeg ingen jeg kan henge med på fritiden for øyeblikket. Så: Hva kan jeg gjøre for å leve mer, og følge med vinden? Kunne tenkt meg tips om hva jeg kan gjøre sammen med andre, men også alene når jeg er det. Jeg har vurdert å begynne på en fritidsaktivitet (kickboxing) - er det idéelt? Vær kreativ med meg og kast idéer på meg. :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man skal forandre på noe, handler det om at man aller først må BESTEMME seg.  Jeg hører at du nå ønsker deg en forandring, og da er BESTEMMELSEN rett rundt hjørnet.  For meg høres det ut som du kan ha flere interesser og et åpent sinn for å bli kjent med andre.  Begynn med å gjøre EN ting.  For eksempel kan du melde deg på en fritidsaktivitet som du syns kunne være noe, gjerne et sted som du samtidig blir litt sosial med andre.  Kickboksing kan jo absolutt være en fin ting.  Der vil du jo også treffe andre, og da går det an å bli litt kjent, prate og etterhvert høre om de kanskje har lyst til å finne på noe; kino, kafe, en joggetur eller noe annet som du finner på, eller de foreslår.  Hvis du føler du har tid, kan du jo gjøre en ting som er litt annerledes enn ellers hver dag.  -Det går jo også an å søke jobb; -Det er både hyggelig, økonomisk gunstig og en mulighet for å bli kjent med nye.

 

Jeg syns det er fint at du også trives i ditt eget selvkap.  Alene kan du jo også begynne med en fast treningsøkt i uka, du kan lese en god bok, eller begynne med en hobby.  -Kanskje kan du også være litt med andre som også bor på hybe., lage middag sammen med dem en gang i uka, se på TV sammen med dem, eller invitere dem med på en joggetur... -Noen vil bli glade for slike initiativ, og du vil kanskje også føle at det er OK.

 

Lykke til med å fylle tiden med litt mer av verdi for deg. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid