Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg bør slutte å høre på rock. Skal jeg slutte?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg vet ikke om jeg bør slutte å høre på rock. Jeg merker at jeg blir skikkelig påvirket, er ofte nedfor og gråter veldig lett. Men samtidig kan jeg ikke gi slipp på det, fordi jeg er altfor avhengig, rock er nesten som rus for meg. Det er spesielt japansk rock jeg hører på, jeg føler at det liksom er en del av meg, jrock har alltid vært med meg hver gang jeg har vært trist og nedfor. musikken har alltid vært der for meg. Og jeg er skikkelig fan av noen band, det er sånn at jeg må høre på dem flere timer og dagen, og hører på dem hver morgen og kveld. Det er akkurat slik som det var da jeg gikk på ungdomsskolen. Det var liksom rocken som var redningen min. Jeg gjemte meg i musikken. og det er så deilig å høre på når de skriker og den creepy måten de kler og oppfører seg på. blir så betatt liksom. Men greia er bare at jeg blir så påvirket :( det går utover dagliglivet mitt, så jeg vet ikke om jeg bare skal slutte å høre på dem? er det virkelig nødvendig? Og forresten, når jeg skriver dette, betyr det at jeg er ganske umoden av meg? at jeg lar meg påvirke av slik musikk og er usikker på om jeg skal høre på eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss.

 

Dette forstår jeg er vanskelig for deg. Musikk er ofte både oppløftende og nedstemmende. Det at det påvirker deg så mye negativt forstår jeg bekymrer deg. Det er kanskje viktig for deg å snakke med noen for å finne ut hvorfor denne musikken påvirker deg så mye.

 

Ta kontakt med fastlegen din for henvisning til noen du kan snakke med eller du kan ta kontakt med helsestasjonen for ungdom der du bor. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg. Dette er gratis.

 

Lykke til!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid